Thursday, June 25, 2009

Rockwave Festival: Αφήστε το... κύμα να σας παρασύρει

  • Το φετινό Rockwave Festival αναμένεται με μεγάλη ανυπομονησία από τους φίλους της μουσικής στην Ελλάδα. Αρκετοί σημαντικοί καλλιτέχνες θα βρεθούν στη σκηνή του Terra Vibe για να ανεβάσουν την αδρεναλίνη του κοινού στα ύψη.

Ένα καλοκαιρινό τετραήμερο δυνατής φεστιβαλικής εμπειρίας με τη συμμετοχή περισσότερων από 20 καλλιτεχνών παρουσιάζει φέτος το Rockwave Festival, που συμπληρώνει 13 χρόνια παρουσίας στη μουσική... ζωή της χώρας.

Οι πόρτες θα ανοίγουν στις 11:00 κάθε μέρα και οι πρώτες μουσικές νότες θα ακούγονται στο Terra Vibe Park από τις 12:00 το μεσημέρι, γι' αυτό.. σπεύσατε από νωρίς! Για φέτος, η μουσική ιστορία του Rockwave Festival θα γραφτεί ως εξής:

Η αυλαία ανοίγει το Σάββατο 27 Ιουνίου. Στην «κορυφή» οι Placebo, ανανεωμένοι και με νέο δίσκο στα σκαριά και ο Rockwave hero, Moby, με ντίσκο, ψέματα και…φοβερή διάθεση. Νωρίτερα, το Terra Stage θα έχουν «καταβροχθίσει» οι «σαλτιμπάγκοι» του Eugene Hutz, Gogol Bordello, με το gypsy-punk τους. Την αρχή όμως θα κάνει ο Aviv Geffen, γνωστός ως το έτερον ήμισυ των Blackfield, σε μία σόλο εμφάνιση. Στο Vibe Stage θα εμφανιστούν οι Foals, το νέο μουσικό διαμάντι της Μ. Βρετανίας, τους οποίους και το Vibe θα υποδεχτεί ως headliners.

Τη δεύτερη μέρα, την Κυριακή 28 Ιουνίου, το μεγάλο όνομα είναι οι The Killers, οι οποίοι έρχονται στο Terra Stage, ενώ με αρκετά σημαντική είναι η παρουσία της Duffy από την Ουαλία που έχει κατακτήσει τις καρδιές μας με τη μαγευτική της φωνή, για πρώτη φορά στη χώρα μας. Στην μεγάλη σκηνή της Μαλακάσας θα εμφανιστούν και οι old school πατέρες της noise rock, Dinosaur Jr, ο Κ. Βήτα και οι GAD.

To Vibe Stage, τη δεύτερη ημέρα του Rockwave, συναντά τον Tricky, τον οποίο θα πλαισιώσουν οι Eden James, οι De Niro και οι Jamerllada. Όσον αφορά τη Δευτέρα 29 Ιουνίου, η «σκληρή πλευρά» του φεστιβάλ φέρνει τους Louder Than Life, Motley Crue, οι οποίοι και βαφτίζουν την κεντρική σκηνή του φεστιβάλ Crue Fest Stage. Το έδαφος θα προετοιμάσουν οι Monster Magnet, οι death metal Arch Enemy και η Lauren Harris.

Στη δεύτερη σκηνή θα εμφανιστούν οι θρυλικοί WASP του Blackie Lawless, οι Voivod, οι Inactive Messiah και οι Scar of the Sun. Την τελευταία μέρα του «κύματος της ροκ», την Τρίτη 30 Ιουνίου, το «εις το επανιδείν» του φεστιβάλ θα ακουστεί πίσω από τις χαρακτηριστικές μάσκες των Slipknot. Εκτός αυτών, θα εμφανιστούν οι Mastodon, Down, Kylesa & Torche. Στο Vibe Stage, οι headliners του φεστιβάλ: ο λόγος για τους SAXON, οι οποίοι υπόσχονται να δώσουν ένα πραγματικό «μεταλλικό» ρεσιτάλ - όπως και η Lita Ford, η οποία καταφτάνει λίγο πιο πριν.

  • Έλληνες καλλιτέχνες στη σκηνή του Rockwave

Εκτός από τους διεθνείς μουσικούς αστέρες το Rockwave Festival '09, αξιοποιώντας και το εγχώριο μουσικό δυναμικό, υποδέχεται και μια πληθώρα από Έλληνες καλλιτέχνες, που θα δώσουν το ηχηρό παρόν στα 2 stages του Terra Vibe Park και τις τέσσερις μέρες του Φεστιβάλ.

Στις 27 Ιουνίου, την πρώτη ημέρα του Rockwave Festival, έκτος από τους Cabaret Balkan που κατεβαίνουν από τον Βορρά στο Terra Stage, περιμένουμε και στο Vibe Stage, τους Sunny Side of the Razor με frontwoman την γνωστή ηθοποιό Σάννυ Χατζηαργύρη αλλά και τους RainteaR με ήχο R'n'R κατά βάση αλλά και με alternative και indie επιρροές.

Tη δεύτερη μέρα, 28 Ιουνίου, το Τerra Stage υποδέχεται τον αγαπημένο Κ.ΒΗΤΑ, πρωτοπόρο της ηλεκτρονικής μουσικής στην Ελλάδα με μία ιστορία που ξεκινά από τους Στέρεο Νόβα και φτάνει μέχρι σήμερα με μία επιτυχημένη σόλο καριέρα, αλλά και τους νέους αλλά πολλά υποσχόμενους GAD., με το ραδιοφωνικό hit «The End Of The Road» να είναι ένα μόνο από κομμάτια που θα μας ταξιδέψουν.

Την ίδια μέρα, το Vibe Stage συμπληρώνεται με την παρουσία των Θεσσαλονικιών DE NIRO αλλά και των «european reggae» Jamerllada.

Στις 29 Ιουνίου, δύο ονόματα της ελληνικής metal σκηνής πλαισιώνουν το line up του Vibe Stage! O λόγος για τους σκοτεινούς και ατμοσφαιρικούς Inactive Messiah που καθόλου «inactive» δεν θα μπορούσαμε να τους χαρακτηρίσουμε, αλλά και για τους Scar of the Sun με τον πολυδιάστατο ήχο.

Ενώ την τελευταία μέρα του Rockwave Festival '09, στις 30 Ιουνίου, στο Vibe Stage, προετοιμαστείτε για τους Eden Demise και τον heavy riffing, street grooves ήχο τους αλλά και για τους καταξιωμένους στη metal σκηνή God.Fear.None με φρέσκο ήχο αναμιγμένο με δεξιοτεχνία και riffs που σκοτώνουν.

Πρόγραμμα Εμφανίσεων

27 ΙΟΥΝΙΟΥ

TERRA STAGE
PLACEBO 22:00
MOBY 20:00
GOGOL BORDELLO 18:45
AVIV GEFFEN 17:30
CABARET BALKAN 16:30

VIBE STAGE
FOALS 19:00
EXPATRIATE 16:30
SUNNY SIDE OF THE RAZOR 13:15
RAINTEAR 12:15

28 ΙΟΥΝΙΟΥ

TERRA STAGE
THE KILLERS 22:00
DUFFY 20:30
DINOSAUR JR 19:00
K.BHTA 17:45
GAD. 17:00

VIBE STAGE
TRICKY 20:00
EDEN JAMES 18:30
DE NIRO 16:00
JAMERLLADA 13:15

29 ΙΟΥΝΙΟΥ

TERRA STAGE
MOTLEY CRUE 22:00
MONSTER MAGNET 20:30
ARCH ENEMY 19:00
LAUREN HARRIS 17:30

VIBE STAGE
W.A.S.P. 20:00
VOIVOD 18:30
INACTIVE MESSIAH 16:00
SCAR OF THE SUN 13:15

30 ΙΟΥΝΙΟΥ

TERRA STAGE
SLIPKNOT 22:00
MASTODON 20:30
DOWN 19:10
KYLESA 17:55
TORCHE 17:00

VIBE STAGE
SAXON 20:00
LITA FORD 18:30
EDEN DEMISE 16:00
GOD.FEAR.NONE 13:15

  • Πρόσβαση στο Terra Vibe Park

To Τerra Vibe Park βρίσκεται στο 37ο km Αθηνών-Λαμίας με κεντρική είσοδο στον παράδρομο της Εθνικής Οδού στο ρεύμα προς Λαμία. Ερχόμενοι από την Αθήνα προσεγγίστε την περιοχή από τον κόμβο Μαρκόπουλου. Αν έρχεστε από Λαμία, η έξοδος της Μαλακάσας είναι η σωστή επιλογή.

O Ο.Σ.Ε. εξυπηρετεί με δρομολόγια που σταθμεύουν στο Σταθμό Σφενδάλη. Οι αναχωρήσεις των τρένων γίνονται καθημερινά από το σταθμό Λαρίσης, τον Πειραιά και από την Θεσσαλονίκη για ορισμένα δρομολόγια. Τα K.T.E.Λ. με δρομολόγια που αναχωρούν από το Πεδίο του Άρεως και σταθμεύουν κοντά στην είσοδο του χώρου.

  • Πληροφορίες εισιτηρίων

Η προπώληση έχει ήδη ξεκινήσει και τα εισιτήρια αφορούν μόνο γενική είσοδο (δεν θα υπάρξουν Pl1 και Pitch A). Θα υπάρχουν ειδικές τιμές Διημέρου και Τετραημέρου. Επιπλέον, με το εισιτήριο του Τετραημέρου κατασκηνώνουμε δωρεάν στο camping του Terra Vibe Park.

Τιμές Εισιτηρίων:

Γενική είσοδος: Προπώληση 50 euro, Box Office 55 euro

Εισιτήριο διημέρου (αφορά στην 1η και 2η μέρα του φεστιβάλ/την 3η και 4η μέρα του φεστιβάλ): Προπώληση 85 euro

Εισιτήριο τετραημέρου: Προπώληση 150 euro

Σημεία Προπώλησης Εισιτηρίων:

ΤΙCKET HOUSE Αθήνα - Πανεπιστημίου 42 210 3608366,

ΤΙCKET HOUSE Θεσσαλονίκη - Μητροπόλεως 102, 2310 264880

Online sales: www.ticketpro.gr

  • www.kathimerini.gr, 25/6/2009

No comments: