Friday, June 26, 2009

Ο θάνατος του Μάικλ Τζάκσον «γονατίζει» το Διαδίκτυο. Κατακλυσμός αναζητήσεων



«Λυπούμαστε» απαντούσε η Google σε εκατομμύρια χρήστες
Μηνύματα λάθους και λευκές οθόνες ήταν το μόνο που κατάφεραν να δουν την Πέμπτη και την Παρασκευή εκατομμύρια άνθρωποι που προσπαθούσαν να μάθουν περισσότερα για το θάνατο του Μάικλ Τζάκσον.

Ακόμα και ο κολοσσός της διαδικτυακής αναζήτησης Google «γονάτισε» από τον όγκο των αιτημάτων και μάλιστα ανησύχησε ότι δεχόταν επίθεση από κακόβουλο λογισμικό. Το μήνυμα σφάλματος που είδαν εκατομμύρια χρήστες έγραφε: «Λυπούμαστε, αλλά δεν μπορούμε να επεξεργαστούμε το αίτημά σας αυτή τη στιγμή. Κάποιος ιός υπολογιστών ή κάποια εφαρμογή spyware μάς στέλνει αυτόματα μυνήματα, και φαίνεται ότι ο υπολογιστής ή το δίκτυό σας έχει μολυνθεί».

Εκπρόσωπος της Google επιβεβαίωσε το πρόβλημα στο BBC: «Είναι αληθές ότι περίπου ανάμεσα στις 2.40 μμ ώρα Ειρηνικού και τις 3.15μμ ώρα Ειρηνικού [23.40 - 00.40 ώρα Ελλάδας], ορισμένοι χρήστες του Google News συνάντησαν δυσκολία στην προσπάθειά τους να έχουν πρόσβαση στα αποτελέσματα αναζητήσεων που αφορούν τον Μάικλ Τζάκσον».

Αλλες διαδικτυακές υπηρεσίες που επηρεάστηκαν:

-Το TMZ.com, o δικτυακός τόπος κουτσομπολιού που ανέφερε πρώτος το θάνατο του ποπ σταρ, βγήκε λίγο αργότερα εκτός λειτουργίας

-Στο Twitter, οι νέες αναρτήσεις που περιείχαν τις λέξεις «Μάικλ Τζάκσον» ξεπερνούσαν τις 100.000 ανά ώρα μέχρι ο δικτυακός τόπος θα τεθεί τελικά εκτός λειτουργίας, δείχνουν τα στοιχεία της Trendrr, μιας εταιρείας που παρακολουθεί την κίνηση σε υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης. Πάντως το ενδιαφέρον για τον Μάικλ Τζάκσον υστερεί σε σχέση με τις ταραχές στο Ιράν, καθώς οι αναρτήσεις στο Twitter που αναφέρονται στα επεισόδια κορυφώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στις 220.000 ανά ώρα.

-Ο δικτυακός τόπος του BBC News κατέγραψε αύξηση της κίνησης κατά 48% στις 06.00 ώρα Ελλάδας.

-Στη Wikipedia, η σελίδα για τον Μάικλ Τζάκσον άλλαζε από λεπτό σε λεπτό.

-Σύμφωνα με την εταιρεία μετρήσεων Keynote Systems, οι δικτυακοί τόποι των AOL, CBS, CNN, MSNBC και Yahoo παρουσίασαν προβλήματα επιδόσεων. Από τις 11.40 ώρα Ελλάδας, «η μέση ταχύτητα για το κατέβασμα [σελίδων] ειδησεογραφικών δικτυακών τόπων διπλασιάστηκε από τα λιγότερο από τέσσερα δευτερόλεπτα σχεδόν στα εννέα δευτερόλεπτα» ανέφερε ο Σον Ουάιτ της Keynote.

«Στο ίδιο χρονικό διάστημα, η μέση διαθεσιμότητα των δικτυακών τόπων του μητρώου [μας] έπεσε από το 100% στο 86%» πρόσθεσε.

No comments: