Tuesday, June 16, 2009

Γιάννης Κότσιρας: Ολοι ψάχνουμε διεξόδους

Γιάννης Κότσιρας: Ολοι ψάχνουμε διεξόδους
  • Μιλά για τις καλοκαιρινές του συναυλίες και για το τι τον παραξενεύει
  • Ξεκίνησε ως ένας ταλαντούχος νέος και πολλά υποσχόμενος ερμηνευτής. Αγαπήθηκε γρήγορα και πολύ, τα τραγούδια του έγιναν μεγάλες επιτυχίες κι εκείνος ένας από τους πιο δημοφιλής νέους ερμηνευτές της γενιάς του. Δεν θαμπώθηκε όμως απ' όλο αυτό, καθώς τα όνειρά του και οι φιλοδοξίες του είχαν να κάνουν με αυτό καθαυτό το τραγούδι.

Σήμερα, αρκετά χρόνια μετά το ξεκίνημά του, ο Γιάννης Κότσιρας είναι ένας ολοκληρωμένος καλλιτέχνης που αντιμετωπίζει το τραγούδι σαν ταξίδι: το ψάχνει, το περιεργάζεται, το σκαλίζει και προσπαθεί να δημιουργεί νέα πράγματα. Για ακόμη ένα καλοκαίρι θα μας συντροφέψει με τη φωνή και τα τραγούδια του μέσα από μια σειρά συναυλιών που θα δώσει μαζί με τη Ραλλία Χρηστίδου και τον Μύρωνα Στρατή, αρχής γενομένης από τις 22 του μήνα, στο Θέατρο Πέτρας.

«Για μένα το καλοκαίρι είναι σαν να επιστρέφω στη βάση μου. Βρίσκομαι στον χώρο μου, στα νερά μου. Δεν είναι ότι σνομπάρω τον χειμώνα, απλώς το καλοκαίρι είναι αλλιώς, σαν να κάνω ένα μεγάλο ταξίδι», εξομολογείται ο τραγουδιστής.

  • Πόσο διαφορετικό όμως είναι ένα πρόγραμμα μιας καλοκαιρινής συναυλίας από αυτό που παρουσιάζεται σ' έναν κλειστό χώρο;

«Πολύ διαφορετικό. Το βασικό είναι να προσπαθείς να μπεις στην ψυχολογία του κόσμου. Οταν φτιάχνω το πρόγραμμα της συναυλίας φαντάζομαι κάποιον που είναι όρθιος, κάτω από τη σκηνή, βλέπει αστέρια κι ουρανό και θέλει κάποιον άλλο να τον συγκινήσει, να τον αγγίξει, να τον ταξιδέψει», απαντά ο ίδιος.

Σχετικά με το πώς έδεσε η φετινή μουσική συντροφιά του, ο ίδιος σημειώνει: «Η κοινή μας βάση είναι τα καλά τραγούδια».

Ο Γιάννης Κότσιρας σχολιάζει και τον αυξημένο αριθμό καλλιτεχνών που αποφάσισαν φέτος να κάνουν συναυλίες: «Πράγματι ο ανταγωνισμός έχει αυξηθεί. Αυτό όμως δεν με αγχώνει. Ο κόσμος θα κάνει τις επιλογές του. Αυτό που με παραξενεύει είναι ότι φέτος κατεβαίνουν στις συναυλίες και πολλοί τραγουδιστές από τις μεγάλες πίστες. Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ να φανταστώ μια καλοκαιρινή σκηνή μεταμορφωμένη σε πίστα. Ο χειμώνας τους όμως δεν πήγε καλά και πρέπει κάτι να κάνουν. Ολοι εξάλλου είμαστε αποκλεισμένοι και ψάχνουμε διεξόδους».

  • Αναστασία Κουκά, ΕΘΝΟΣ, 16/6/2009

No comments: