Saturday, June 20, 2009

Εϊμι Γουάινχαουζ: Η «καταραμένη» ντίβα

  • Τίποτε δεν τη σταματά από την αυτοκαταστροφή. Η ίδια (μέχρι πρόσφατα το ίδιο έκανε και η εταιρεία της) ισχυρίζεται πως έχει έτοιμα τραγούδια για το τρίτο της άλμπουμ, αυτό, όμως, είναι κάτι που παραμένει ανεπιβεβαίωτο.

Η «καταραμένη» ντίβα

Οπως και αν έχει, η παρηκμασμένη ντίβα της σόουλ Εϊμι Γουάινχαουζ συνεχίζει, συγκεντρωμένη, την πορεία της στην τροχιά της αυτοκαταστροφής. Είναι εξαρτημένη από κάθε τύπου παραισθησιογόνα ουσία. Πρόσφατα οι γονείς της εμφανίστηκαν στο δελτίο του βρετανικού τηλεοπτικού δελτίου «ΙΤV Νews».

Η αγωνία στα λόγια της μητέρας της όρισε τον σπαραγμό. Δήλωσε: «Η ανάγκη να σώσω την κόρη μου είναι αμύθητη. Η Εϊμι όμως έχει διαλέξει το μονοπάτι της διαρκούς άρνησης. Επιθυμώ για το παιδί μου το ίδιο που επιθυμούν όλοι οι γονείς. Να είναι καλά. Αυτό όμως σ' εμάς δεν συμβαίνει. Θα κάνω τα πάντα για να τη βοηθήσω».

Η Εϊμι Γουάινχαουζ και η, σε ζωντανή σύνδεση, αυτοκαταστροφή της, έχει καταλήξει να μην είναι, πλέον, εμπορεύσιμη υπόθεση για τα μέσα μαζικής επικοινωνίας της Αγγλίας. Κάποτε οι παπαράτσι θα σκοτώνονταν για ένα πλάνο μ εκείνη να κάνει χρήση ναρκωτικών. Σήμερα μπορεί να το κάνει δημοσίως αφήνοντας αδιάφορη την «επικοινωνία» της Αγγλίας.

Στις αρχές του Απρίλη η Γουάινχαουζ δήλωσε πως θα ήθελε να ζήσει για πάντα στην Αγία Λουτσία, ένα σύμπλεγμα νησιών στην Καραϊβική. Εκεί ήλπιζε πως θα μπορούσε ν αποκοπεί από την εξάρτησή της. Εκανε λάθος. Συνεχίζει να καταναλώνει ποσότητες ναρκωτικών και αλκοόλ.

Ο πατέρας της δήλωσε πως ο σύζυγος της Εϊμι είναι η χείριστη επιρροή προς την καταστροφή της κόρης του. Ο Μιτς Γουάινχαουζ δήλωσε: «Η προοπτική να κρατήσουν τη σχέση τους ζωντανή με τρομοκρατεί. Ο Μπλέικ (Φίλντερ - Σίβιλ, ο σύζυγός της) είναι ένας καταραμένος. Ελπίζω τελικά να χωρίσουν οριστικά».

  • Γιάννης Παναγόπουλος, ΕΘΝΟΣ, 19/6/2009

No comments: