Wednesday, June 17, 2009

ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΑΣ: Αγώνας των μουσικών, με συμπαράσταση του ΠΑΜΕ

  • Συνέχεια αγωνιστικών κινητοποιήσεων για μόνιμη και σταθερή δουλειά

Σε συμβολικό αποκλεισμό των οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου Πάτρας προχώρησαν χτες το πρωί οι 37 μουσικοί της μπάντας του Δήμου που απολύθηκαν (16/6). Στο πλευρό τους είχαν πολλά ταξικά σωματεία της πόλης, που συμπαραστέκονται στον αγώνα τους για μόνιμη δουλειά και πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα, καθώς και το ΚΚΕ, εκ μέρους του οποίου παραβρέθηκε ο βουλευτής Νίκος Καραθανασόπουλος.

Παρατρεχάμενοι του δημάρχου Ανδρέα Φούρα (ΠΑΣΟΚ), «αγανακτισμένοι» από τον αγώνα των απολυμένων μουσικών, προσπάθησαν να προκαλέσουν τους συγκεντρωμένους, ώστε μετά να τους συκοφαντήσουν. Η περιφρούρηση, όμως, των συγκεντρωμένων δεν «τσίμπησε» στις προκλήσεις.

Οι μουσικοί που επί δώδεκα χρόνια δουλεύουν ανασφάλιστοι δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι να επαναπροσληφθούν μόνιμα και να ασφαλιστούν. Ετσι προγραμμάτισαν δύο νέες κινητοποιήσεις: Σήμερα μπροστά από το δημαρχείο (9.30 π.μ.) και αύριο στις 9.30 π.μ. επίσης μπροστά από το δημαρχείο και στις 7.30 μ.μ. στο σχολείο «Στρούμπειο».

«Τι κάνει ο Δήμος; Αντίποινα; Τιμωρία; Εκδικητική πολιτική;» λένε μουσικοί στο «Ρ», τονίζοντας ότι «υπάρχει σφοδρή αντίδραση από τον κόσμο». «Ενα ΝΠΔΔ, όπως η ορχήστρα, δεν είναι μαγαζί κανενός να το κλείνει. Δεν μας πτοούν όσα κάνουν. Να πάρουν, τώρα, πίσω τις απολύσεις! Οσο δε γίνεται ανάκληση των απολύσεων, δυναμικά θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας».

Σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ σημειώνει πως «ο αγώνας τους είναι πέρα για πέρα δίκαιος. Και είναι κοινός για όλους όσοι βιώνουν το αίσχος της μαύρης, ανασφάλιστης και ελαστικής εργασίας, για όλη την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία. Τρέμουν μπροστά στη δύναμη του οργανωμένου, ταξικού εργατικού κινήματος, γι' αυτό κι ενορχήστρωσαν μια κατάπτυστη και μεθοδευμένη επιχείρηση προβοκάτσιας, με αθλιότητες και ψέματα σε βάρος των αγωνιζόμενων μουσικών και του ΠΑΜΕ».

Στη συνέχεια υπογραμμίζει πως «σε συνθήκες κρίσης της πλουτοκρατίας, ο Φούρας εφαρμόζοντας το προεκλογικό σλόγκαν του ΠΑΣΟΚ, "πρώτα ο πολίτης", απέλυσε τους 37 μουσικούς. Ο ίδιος, βέβαια, δεν παράγει απολύτως τίποτα και "κονομάει" χιλιάδες ευρώ για να διαχειρίζεται το δήμο ΑΕ. Για να αυξάνει τα δημοτικά τέλη, να ξεζουμίζει τους εργαζόμενους, να ληστεύει το λαό με χαράτσια και πρόστιμα». Και καταλήγει: «Τώρα είναι ώρα να εκφραστεί η πιο πλατιά αλληλεγγύη στους απολυμένους μουσικούς. Να γίνει υπόθεση όλου του λαού η πάλη για την επαναπρόσληψή τους, με πλήρη ασφαλιστικά και μισθολογικά δικαιώματα. Να ξεσηκωθούμε, για να μην πληρώσουμε την κρίση της πλουτοκρατίας εμείς κι οι οικογένειές μας». [Ριζοσπάστης, Πέμπτη 18 Ιούνη 2009]

No comments: