Wednesday, June 17, 2009

Το θερμόμετρο χτυπάει… έθνικ!

Το θερμόμετρο χτυπάει… έθνικ!

Καλοκαίρι χωρίς έθνικ ήχους δεν γίνεται. Γίνεται; Οι επόμενες εβδομάδες φέρνουν στα μέρη μας μουσικές, χρώματα και αρώματα από κάθε γωνιά του πλανήτη. Με δύο νέα φιλόδοξα φεστιβάλ και πλήθος εμφανίσεων από σημαντικούς καλλιτέχνες, το κοινό δεν θα μείνει παραπονεμένο. Επιλέξτε εκδηλώσεις και μπείτε στο πνεύμα των ήχων του κόσμου…

1ο Kosmos Festival. Μιλάμε για την αναβίωση του Woman, που είχε διοργανωθεί δύο φορές στα μέρη μας στον ίδιο χώρο. Μουσικές από όλο τον κόσμο για όλο τον κόσμο υπόσχεται το 1ο Kosmos Festival με ένα εντυπωσιακό line-up: Την 1η ήμερα (30/6) θα εμφανιστούν o θρυλικός Σόλομον Μπερκ και οι Nicola Conte, Yashmin Levy, Sophie Delila και Burger Project, ενώ τη 2η ημέρα (1/7) σειρά έχουν οι Κουβανοί Orishas, οι Bajofondo με αρχηγό τον βραβευμένο με 2 Οσκαρ Γκουστάβο Σανταολάγια, οι Tinariwen και Dub Inc.

- 30 Ιουνίου και 1η Ιουλίου, Ιππικός Ομιλος στου Γουδή.
- Εισιτήρια: 45 ευρώ (προπώληση), 50 ευρώ (ταμείο) και 70 ευρώ (διήμερο). Ελεύθερη είσοδος για παιδιά έως 8 ετών.
- Προπώληση: Public, Metropolis και www.ticketservises.gr
  • Ακούστε τον Solomon Burke στο «Cry To me»

10 Cosmic Festival. Ενα ακόμη έθνικ Φεστιβάλ γεννιέται το φετινό καλοκαίρι. Στο 1ο Cosmic θα εμφανιστούν μερικοί από τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους της world music. Ατού της διοργάνωσης είναι ο διεθνούς φήμης Νιγηριανός Femi Kuti, ο οποίος θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στη χώρα μας με 13 μουσικούς επί σκηνής στις 15/7. Θα δούμε, επίσης, τους !!! (Chk Chk Chk) και NNeka. Την 1η ημέρα (16/7) θα εμφανιστούν οι Ska Cubano, Maraveyas IIegal και Roy Paci & Aretuska.

- 15 & 16 Ιουλίου, Θέατρο Βράχων.
- Εισιτήρια: 30 ευρώ (προπώληση) και 40 ευρώ (ταμείο).
- Προπώληση: Ιανός, Public, Fnac, Ticket House και www.i-ticket.gr

Barcelona in Athens. Για άλλη μια φορά η Βαρκελόνη σταθμεύει στην Αθήνα, φέρνοντας το εκρηκτικό χαρμάνι ήχων της διάσημης μουσικής κολεκτίβας Ojos De Brujo (σημαίνει τα μάτια του μάγου). Τη σκηνή θα μοιραστούν οι «δικοί μας» Palyrria και ο Κουβανός ράπερ Kumar.

- Σήμερα (17 Ιουνίου), Θέατρο Λυκαβηττού.
- Εισιτήρια: 30 ευρώ (προπώληση). Πληροφορίες: τηλ. 210-6980044.

Ακούστε το «Silencio» από τους Ojos de Brujo

Café De Los Maestros
. Μιλάμε για τους Buena Vista Social Club της Αργεντινής. Μια ορχήστρα βετεράνων που ζωντανεύει το αυθεντικό τάνγκο και προκαλεί συναισθήματα. Μάλιστα, το «Café» έγινε CD και ντοκιμαντέρ.

- 21 Ιουνίου, Ηρώδειο.
- Εισιτήρια: από 20 έως 60 ευρώ.

100 χρόνια Compay. Μπορεί το πούρο του θρυλικού παππού της κουβανέζικης μουσικής σκηνής Compay Segundo να έσβησε για πάντα το 2003, αλλά η πληθωρική του εικόνα ζωντανεύει κάθε φορά που το συγκρότημά του, Grupo Compay Segundo, ερμηνεύει τις κλασικές επιτυχίες «Chan Chan», «Μacusa» και «Sabroso».

- 15 Ιουλίου, Πολυχώρος Τεχνόπολις Κρήτης.
- 16 Ιουλίου, Θέατρο Badmin-ton.
- Εισιτήρια: 30 ευρώ (γενική είσοδος) και 25 ευρώ (φοιτητικό).


Ραντεβού με τη Lura. Η αεικίνητη Λούρα, η πιο αγαπημένη φωνή του Πράσινου Ακρωτηρίου μετά τη Σεζάρια Εβόρα, έρχεται στην Αθήνα για να ερμηνεύσει τραγούδια γεμάτα μελωδίες από την αφρικανική θάλασσα: γλυκές, μελαγχολικές, ταξιδιάρικες.

- 6 Ιουλίου, To Σχολείον.
- Εισιτήρια: 10 ευρώ (φοιτητικό) έως 25 ευρώ.

Παπάζοφ και Ντιαμπατέ. Ο κατά γενική ομολογία καλύτερος κλαρινετίστας των Βαλκανίων Ιβο Παπάζοφ (θα εμφανιστεί στις 8/7), που δραπετεύει από κατηγορίες και είδη, και ο μεγαλύτερος σολίστ της παραδοσιακής αφρικανικής άρπας «κόρα» Τουμάνι Ντιαμπατέ από το Μάλι.

- 8, 9 Ιουλίου, Το Σχολείον
- Εισιτήρια: 10 ευρώ (φοιτητικό) έως 25 ευρώ.

  • ΜΑΧΜΟΥΝΤΕΣ ΒΑΪΟΣ, Ελεύθερος Τύπος, Τετάρτη, 17.06.09

No comments: