Monday, September 22, 2008

Ολίγη από J.Lo, πολλή από εγχώρια σελέμπριτι


Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 22/09/2008

Εχουμε τα πιο βλαχομπαρόκ σελέμπριτι πάντως. Ούτε σε αυτό δεν είμαστε ικανοί. Αρκεί να δεις πέντε μόνο λεπτά από κοντά την Τζένιφερ Λόπεζ και καταλαβαίνεις πόσο γύφτικα σκεπάρνια είναι ο Ηλίας Ψινάκης και οι υπόλοιποι. Οχι πως δεν το γνωρίζαμε, αλλά όταν το βλέπεις και με τα ίδια σου τα μάτια κάνει περισσότερο μπαμ. Η J.Lo να λάμπει (Μπάμπη μου) και οι... Μπάμπηδες της εγχώριας σόου μπιζ να συνωστίζονται μπροστά στην κάμερα του Star, που ήταν στημένη έξω από την είσοδο του κλειστού γηπέδου μπάσκετ.
Αυτό δεν ήταν live, αλλά μάζωξη τηλεοπτικών αργόσχολων. Δεν κοίταζαν τη συναυλία. Αν τους κοιτάζουν οι άλλοι κοίταζαν. Τέλος πάντων, τα έχουν αυτά οι ποπ συναυλίες. Παρά δε τις φήμες περί του αντιθέτου, μάζεψε αρκετό κόσμο η Τζένιφερ το Σαββατόβραδο στο ΟΑΚΑ. Γύρω στις οχτώ χιλιάδες ήταν εκεί και, όπως τους έκοψα, οι 7.999 δεν πρέπει να είχαν πάει ξανά σε συναυλία.

Στην Ακρόπολη ανέβηκε χθες μέσα στην ψυχρούλα η Τζένιφερ Λόπεζ και πόζαρε στις κολόνες του Ερέχθειου
«Η αρένα πού βρίσκεται;» ρωτούσε μία, καλλίγραμμη ομολογώ, νεαρά, ενώ βρισκόταν ακριβώς στο κέντρο της. Ενα 30% του κόσμου θα πήγε μετά στον Βέρτη στο «Ποσειδώνιο», ένα άλλο 20% σε ένα, ας πούμε μοδάτο αλλά χωρίς στιλ, κλαμπ της λεωφόρου Κηφισίας λίγο πιο πάνω και κάποιοι, τέλος, σε ένα αποτυχημένο πάρτι στην Εκάλη (τζάμπα τα χιλιόμετρα). Ωστόσο πριν θα έχουν να λένε πως πήγαν και κυρίως φωτογραφήθηκαν με φόντο τη σκηνή τής J.Lo.
Τη μεγάλη ήττα βέβαια την έφαγα με τον (Νίκος; Γιώργος;) Μαρτάκη, που άνοιγε το live. Ηθελα να τα φέρω έτσι χρονικά ώστε να ακούσω ένα και μόνο κομμάτι από αυτόν αλλά τα υπολόγισα λάθος και τον... απόλαυσα για τρία ή τέσσερα τραγούδια -τρόπος του λέγειν. Ατάλαντος, άφωνος, άψυχος, άχρωμος κι όλα τα Α του κόσμου μαζί. Ευτυχώς, κάποια στιγμή τελείωσε το μαρτύριο, για να βγει επιτέλους η Τζένιφερ γύρω στις 10 παρά και ύστερα από μία ώρα αναμονής. Τεράστιο stage, καλοστημένο light show, μία πραγματικά εντυπωσιακή παραγωγή. Και με τέλειο ήχο. Οι άνθρωποι ήρθαν, μελέτησαν τον χώρο κι έστησαν κατάλληλα τα μηχανήματά τους. Για να πάψουν επιτέλους να μας παραμυθιάζουν κάποιοι εγχώριοι διοργανωτές πως όταν δεν ακούμε καλό ήχο, φταίνε οι χώροι (και όχι αυτοί). Ο,τι πληρώνεις παίρνεις.
Με καλή φωνή και ασταμάτητο χορό η Τζένιφερ παρουσιάστηκε πολύ φιλική με τον κόσμο. Δεν είναι μία τυχαία τραγουδίστρια. Δεν είναι πλαστική, δεν είναι μία ακόμα κατασκευασμένη ποπ τραγουδίστρια. Και είναι όντως απίστευτα σέξι και αισθησιακή, ειδικά όταν τραγουδάει στα ισπανικά. Οσο δε για το επίμαχο και πιο ωραίο σημείο του σώματός της, που όλοι γνωρίζουμε ποιο είναι, είναι η αλήθεια πως έχει μαζέψει λίγα κιλά παραπάνω. Προέρχεται από εγκυμοσύνη, βέβαια, ας μην το ξεχνάμε. Οχι πως είχε πρόβλημα, δηλαδή. Αλλωστε τα τρία τέσσερα κοστούμια που άλλαξε, κάτι ριχτά ρούχα με μια βερμούδα από κάτω, μας αποκάλυπταν συχνά-πυκνά το μεγαλείο.
Ο μεγάλος χαμός έγινε με το «Que Hiciste» και το «Let's Get Loud», που έκλεισε τη συναυλία μόλις έπειτα από μία ώρα. Ούτε encore ούτε τίποτα. Το μεγάλο αρνητικό της υπόθεσης. Η τελετή έλαβε τέλος ξαφνικά αφήνοντας μια πικρή γεύση στους θεατές που είχαν πληρώσει ένα σκασμό λεφτά για το εισιτήριό τους. Το ξέρουμε πως αποτελούσε ένα one off live, μια και η Τζένιφερ δεν βρίσκεται τώρα σε περιοδεία, θα μπορούσε όμως να παίξει λίγο περισσότερο. Εστησα αυτί βγαίνοντας να ακούσω τι έλεγε ο κόσμος: «Ασε, θα σου πω στο σπίτι» φώναζε μία πιτσιρίκα δίπλα μου στο κινητό, «ούτε μία ώρα δεν έπαιξε, μας ξενέρωσε εντελώς». *

No comments: