Friday, September 26, 2008

Μαντόνα παντός καιρού

Η σκηνή στο ΟΑΚΑ στήνεται εδώ και μέρες. Οι πόρτες ανοίγουν αύριο στις 5.30 μ.μ. Και έχουν απομείνει 300 εισιτήρια για το Pitch Α των 118 ευρώ

Η σκηνή που θα φιλοξενήσει την ποπ βασίλισσα άρχισε ήδη να στήνεται εδώ και μέρες στο ΟΑΚΑ. Η Μαντόνα είναι παντός καιρού οπότε δεν θα τη σταματήσουν μερικές σταγόνες βροχής. Στα ταμεία του Ticket House έχουν απομείνει 300 εισιτήρια για το Pitch Α (των 90 ευρώ, προσαυξημένα κατά 28 ευρώ). Οι πύλες του σταδίου προς τις κερκίδες και την αρένα θα ανοίξουν στις 5.30 το απόγευμα, ενώ η Robyn, που ανοίγει τη συναυλία, θα εμφανιστεί στις 9.30. Και μετά οι 80.000 θεατές θα διαπιστώσουν πόσο μέτρησαν οι 653 ώρες πρόβας που έκανε η Μαντόνα με την μπάντα της και τους χορευτές της.

Είτε βρέξει είτε χιονίσει, η Μαντόνα στο ΟΑΚΑ θα τραγουδήσει
Πέρα από την παράσταση και τις ατέλειωτες λίστες με τα φορέματα, τις κιθάρες και τα 250 άτομα που χρησιμοποιεί η Μαντόνα στην περιβόητη «Sweet And Sticky Tour», η οποία ολοκληρώνει τον γύρο της στην Ευρώπη και συνεχίζει στην Αμερική, σημασία έχει η μουσική. Με δεδομένη την εμπορική αποτυχία του άλμπουμ «Hard Candy» και τις κακές κριτικές, η συναυλία δεν βασίζεται τόσο στα νέα της τραγούδια.

Αντίθετα, μέσα από τα τέσσερα μέρη στα οποία «σπάει» την παράσταση διάρκειας δύο ωρών, το «Pimp», το «Old School», το «Gypsy» και το «Rave», η Μαντόνα κάνει μια χορταστική αναδρομή στις παλιές της επιτυχίες. Η λίστα των τραγουδιών περιλαμβάνει από το «Into the Groove» και το «la Isla Bonita» μέχρι το «Hung Up» και το πρόσφατο «4 Minutes». Η Μαντόνα κάνει και εκπλήξεις, όπως στη Ρώμη που τραγούδησε εκτός λίστας το «Like a Virgin» για να το αφιερώσει στον Πάπα.

Κατασκεύασμα της ποπ βιομηχανίας ή ταλαντούχα μπιζνεσγούμαν, η Μαντόνα θα το δείξει αύριο το βράδυ. Στο κάτω κάτω η ίδια ποτέ δεν υποστήριξε ότι δημιουργεί τέχνη. Ηταν η μόνη ποπ σταρ που είπε ξεκάθαρα: «Το έργο τέχνης μου είμαι εγώ».

No comments: