Friday, September 19, 2008

Ποπ ντίβες, ροκ μπάντα και χιπ χοπ θρύλοι


Οι μυστηριώδεις άγνωστοι Residents, το γεμάτο ενέργεια χιπ χοπ των Stereo Mc's, η ελεκτρόνικα των Μ83, αλλά και οι δικοί μας Earthbound θα βρεθούν στη σκηνή. Το συναυλιακό φθινόπωρο είναι γεμάτο από ποπ ντίβες, ροκ εν ρολ μπάντες και χιπ χοπ θρύλους.

Η αισθησιακή Ρόιζιν Μέρφι επιστρέφει για δύο συναυλίες τον Νοέμβριο
* Τζένιφερ Λόπεζ: Η αρχή θα γίνει αύριο με τη χυμώδη Λατίνα να παίζει στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ του ΟΑΚΑ. Δεν έρχεται τόσο για να παρουσιάσει τις επιτυχίες της, αλλά για να προωθήσει σε κατάστημα της Αθήνας τα ρούχα που σχεδίασε.

* Funkdoobiest: Αύριο βράδυ στο Bios. Αυτοί δεν έχουν να επιδείξουν παρά μόνο ένα αυθεντικό λάτιν χιπ χοπ κι ένα από τα πιο ιστορικά ονόματα του Λος Αντζελες.

* Asian Dub Foundation: Το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου, στο Φεστιβάλ της Νεολαίας του Συνασπισμού, η κολεκτίβα των Ασιατών μεταναστών από το Λονδίνο σκοπεύουν να μαζέψουν τους αδιάφορους για το σόου της Μαντόνα, έχοντας και νέο εμπρηστικό άλμπουμ, το «Punkara». Το Φεστιβάλ γίνεται στην Πλατεία Πρωτομαγιάς (Πεδίον του Αρεως). Την Παρασκευή παίζουν σε dj σετς οι Coldcut και οι Herbalizer, από τα πιο ρηξικέλευθα ονόματα της ηλεκτρονικής σκηνής.

* Roy Paci and Aretusca: Κλείνουν το φεστιβάλ την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου. Είναι ο Σικελός τρομπετίστας του Μανού Τσάο, που έρχεται με δεκαμελή μπάντα και έναν ήχο που ενώνει τη μουσική παράδοση της Ιταλίας με τους ρυθμούς Αφρικής και Λατινικής Αμερικής.

* Μ83: Τώρα πια είναι ουσιαστικά ο Γάλλος Αντονι Γκονσάλες. Με το νέο άλμπουμ «Saturday=Youth» άφησε τη σκοτεινή ελεκτρόνικα του παρελθόντος για μια πιο ποπ κατεύθυνση (Σάββατο 4 Οκτωβρίου, στο Gagarin).

* Thievery Corporation: Το ντουέτο επιστρέφει με πολυμελή μπάντα και με νέο πολιτικοποιημένο άλμπουμ, το «Radio Retaliation». Η ρέγκε και η μπόσα νόβα συναντάνε το ροκ εν ρολ (1ο Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, 11 στο Θέατρο Βράχων).

* Ρότζερ Χόντσον: Η φωνή των Supertramp με τα πλήκτρα του θα βρίσκεται στο Badminton για να θυμίσει το «Breakfast In America» (11 και 12 Οκτωβρίου).

* London After Midnight: Το προσωπικό σχήμα του τραγουδοποιού Σον Μπρέναν παίζει μια «παθιασμένη και πολιτικοποιημένη σκοτεινή ροκ» (21 Οκτωβρίου, Gagarin).

* Animal Collective: Οι παλαβοί Νεοϋορκέζοι με τους μουσικούς πειραματισμούς τους εισβάλλουν στο Gagarin (22 Οκτωβρίου).

* Earthbound: Οι δικοί μας ρόκερ μάς ταξιδεύουν στην αμερικανική έρημο με το μελωδικό μπλουζ ροκ φανκ κοκτέιλ του «La Guerra Final» (25 Οκτωβρίου, Gagarin).

* Trans ΑΜ: Το τρίο με το θορυβώδες ποστ ροκ έρχεται κι αυτό στο Gagarin (28 Οκτωβρίου).

* Ρόιζιν Μέρφι: Η σέξι κυρία της σύγχρονης σκηνής με την εντυπωσιακή εμφάνιση στο synch, έρχεται να παρουσιάσει την ποπ ελεκτρόνικά της (8 Νοεμβρίου, Gagarin).

* Schiller: Ερχεται με τα άμπιεντ ηλεκτρονικά τοπία του (7 Νοεμβρίου στο Principal Θεσσαλονίκης και 8 στο Fuzz).

* Stereo Mc's: Χιπ χοπ από μια μπάντα γεμάτη ενέργεια (14 Νοεμβρίου στο Principal της Θεσσαλονίκης και 15 στο Fuzz).

* Guru' s Jazzmatazz: Θα παρουσιάσει το δικό του χιπ χοπ με την τζαζ φιλοσοφία (15 Νοεμβρίου, Gagarin).

* The Residents: Η μπάντα των μουσικών που δεν έδειξαν ποτέ το πρόσωπό τους θα ξεδιπλώσουν την αλλόκοτη μουσική τους παράσταση. Η νέα τους δουλειά λέγεται «The Bunny Boy» και αναφέρεται σε ένα φίλο τους που εξαφανίστηκε στην Πάτμο (15 Νοεμβρίου στο Principal Θεσσαλονίκης, 16 στο Παλλάς).

* Dj Shantel: Ο διονυσιακός Σαντέλ στήνει το βαλκανικό γλέντι του με την Bucovina Club Orkestar (21 Νοεμβρίου στο Fuzz και 22 στο Principal της Θεσσαλονίκης).

* Ι Like Trains: Θα διηγηθούν τις σκοτεινές ροκ ιστορίες τους (22 Νοεμβρίου, Gagarin).

* Dub Pistols: Μια κολεκτίβα με μίγμα από νταμπ και χιπ χοπ (28 Νοεμβρίου, Gagarin).

* Τρίκι: Ενα μεγάλο όνομα από την παλιά σκηνή του Μπρίστολ, με νέο άλμπουμ το «Knowle West Boy» (27 Νοεμβρίου στο Principal Θεσσαλονίκης, 28 στο Fuzz).

Τέλος, μέσα στον Δεκέμβριο θα παίξουν η ποιήτρια της ελεκτρόνικα, Αν Κλαρκ, οι μέταλ ρόκερ Monster Magnet, αλλά πιθανότατα και η ιστορική χιπ χοπ μπάντα των Public Enemy. *


Μυστήριο με τους REM

Θα έρθει τελικώς ο Μάικλ Στάιπ τον Οκτώβριο στο Καλλιμάρμαρο;
Από τις 28 Σεπτεμβρίου ώς τις 4 Οκτωβρίου, το MTV για να γιορτάσει την έλευσή του στην Ελλάδα διοργανώνει το MTV Music Week. Μια εβδομάδα με δωρεάν μουσική από ελληνικές μπάντες και djs στις γειτονιές της Αθήνας (Θησείο, Κεραμεικός, Εξάρχεια). Συμμετέχουν από τον dj Blend και τους Imam Baildi, μέχρι τους Abbie Gale, Raining Pleasure, Your Hand in Mine και Μόνικα. Το πλήρες πρόγραμμα βρίσκεται στο www.mtv.gr. Πάντως το κανάλι συνεχίζει να μη διαψεύδει ούτε να επιβεβαιώνει την είδηση ότι φέρνει στις 5 Οκτωβρίου στο Καλλιμάρμαρο με δωρεάν είσοδο τους Αμερικανούς REM που βρίσκονται σε περιοδεία με το νέο και πιο ροκ άλμπουμ τους ,«Accelerate». Μαζί τους θα παίξουν και οι Kaiser Chiefs λίγο πριν την κυκλοφορία του «Off With Their Heads».

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 19/09/2008

No comments: