Saturday, September 27, 2008

Πίσω από τη σκηνή της Μαντόνα

Της Σαντυς Τσαντακη, Η Καθημερινή, Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου 2008

Eάν δεν έχετε προμηθευτεί ήδη εισιτήρια για τη σημερινή συναυλία της Μαντόνα (δεν ξέρουμε αν απομένουν ακόμη κάποια περιορισμένης ορατότητας), δεν θα παίξουμε με τον... πόνο σας. Ναι, η απόλυτη βασίλισσα της ποπ, η μόνη ίσως που δικαιούται αυτό τον τίτλο, είναι εδώ, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, για μια συναυλία που θα θυμόμαστε για πολλά, πολλά χρόνια. Οι πόρτες του Ολυμπιακού Σταδίου θα ανοίξουν στις 5 το απόγευμα, αλλά πολλοί δεν αποκλείεται να είναι από το πρωί εκεί (για να μην πούμε από χθες το βράδυ). Ξέρουμε ήδη τι έχει ζητήσει η Μαντόνα να έχει, τι θα πει, τι δεν θα πει, τι θα φοράει, πόση ώρα θα παίξει. Η περιοδεία με τίτλο «Sticky&Sweet» αποσπά ιδιαίτερα θετικές κριτικές και η Μαντόνα, λένε όσοι την έχουν δει, είναι στα καλύτερά της. Κι ας έχουν φαγωθεί όλοι με την ηλικία της, ότι μπορεί και χορεύει σαν 20χρονη στα 50 της.

Υπάρχουν σίγουρα πιο εντυπωσιακοί αριθμοί στην ιστορία της αποψινής υπερπαραγωγής. Η Μαντόνα λοιπόν έχει να επιλέξει ανάμεσα σε 3.500 κοστούμια που έφτιαξαν ειδικά για την περιοδεία της 36 σχεδιαστές μόδας. Ακριβώς 30 φορτηγά κουβαλάνε την γκαρνταρόμπα της σε κάθε συναυλία. Στο «άνοιγμα» της περιοδείας στο Κάρντιφ 12 μοδίστρες δούλευαν μέχρι την τελευταία στιγμή για να παραδώσουν τα ρούχα της. Εννιά εργάζονται στο τμήμα γκαρνταρόμπας. Γιατί η Μαντόνα κάνει στη διάρκεια της «παράστασης» 8 βασικές αλλαγές. Και γι’ αυτές τις αλλαγές χρειάζεται 5 άτομα βοήθεια. Μαζί με τους χορευτές έχει κάνει 653 ώρες πρόβα. Την πλαισιώνουν 28 περφόρμερ ζωντανά. Την περιτριγυρίζουν 250 άτομα προσωπικό, 20 διαφορετικών εθνικοτήτων.

Στην προσωπική της ιστοσελίδα μαθαίνουμε ακόμη ότι στη διάρκεια της τουρνέ θα χρησιμοποιήσει: 180 στικ για τα αυτιά - 3 κάθε βράδυ, 120 πινέλα για την πούδρα, 100 ζευγάρια διχτυωτό καλσόν, 100 ζευγάρια επιγονατίδες, 69 κιθάρες, 12 τραμπολίνα για προθέρμανση της Μαντόνα και των χορευτών της, 10 μεγάλες θήκες με φαρμακευτικά υλικά!

Στα παρασκήνια θα υπάρχει ένας πλήρως εξοπλισμένος χώρος για τη Μαντόνα κι ένας άλλος για τα παιδιά της. Μαζί με μάσκες οξυγόνου. Η ίδια έχει ζητήσει από τους διοργανωτές να εφημερεύουν οι καλύτεροι γιατροί στο πιο κοντινό νοσοκομείο της περιοχής. Οσο για το δωμάτιο του ξενοδοχείου, οι απαιτήσεις της περιορίζονται στο φωτισμό, καθώς προτιμά τις λάμπες στους τοίχους και όχι στο ταβάνι, προκειμένου να είναι πιο χαλαρωτική η ατμόσφαιρα του δωματίου.

Κι εμείς; Πώς θα φτάσουμε να την δούμε; Τα πάρκινγκ του σταδίου θα παραμείνουν κλειστά λόγω έκτακτων μέτρων ασφαλείας. Είναι προτιμότερο να προτιμήσουμε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Ευχόμαστε μόνο να μην καθυστερήσει, όπως στο Κάρντιφ, που άργησε μία ώρα. Σε μαύρο δερμάτινο θρόνο στολισμένο με πολύτιμες πέτρες και με ένα μεγάλο Μ στην πλάτη. Είπαμε, νιώθει και συμπεριφέρεται σαν βασίλισσα το... κορίτσι. Για δύο ώρες. Μετά φοράει τις παντόφλες της. Πόσα ζευγάρια παντόφλες θα φορέσει στη διάρκεια της περιοδείας της; Θα σας γελάσουμε.

No comments: