Thursday, September 25, 2008

Ψάχνοντας απεγνωσμένα τη Μαντόνα

Φωτογραφία
Η Μαντόνα στη Βιέννη την περασμένη Τρίτη. Σύμφωνα με το πρόγραμμα της περιοδείας της, χθες ήταν στην Μπούντβα του Μαυροβουνίου και το Σάββατο θα είναι στο ΟΑΚΑ. RΕUΤΕRS/LΕΟΝΗΑRD FΟΕGΕR
Ελάχιστες οι πληροφορίες για τις ώρες που θα βρεθεί στην Αθήνα η «βασίλισσα της ποπ»
Σ. ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΤΟ ΒΗΜΑ, Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2008
Ελάχιστες οι πληροφορίες που αφήνει τόσο η εταιρεία παραγωγής της συναυλίας Live Νation όσο και η ελληνική εταιρεία παραγωγής σχετικά με όσα θα συμβούν στις ελάχιστες ώρες που θα βρεθεί η «βασίλισσα της ποπ» στην Αθήνα για τις ανάγκες της περιβόητης εμφάνισής της, και αυτό τόσο γιατί έτσι προστατεύουν την ιδιωτική ζωή της όσο και γιατί, ως συνήθως, έτσι λειτουργούν και συντηρούνται οι ζωντανοί μύθοι. Οι πρώτες πληροφορίες ήθελαν την ποπ σταρ να διαμένει σε γνωστό ξενοδοχείο στο Λαγονήσι, στη συνέχεια σε ένα από τα λίγα κεντρικά αθηναϊκά που μπορούν να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις, για να καταλήξουμε και στο πιο πιθανό σενάριο, που είναι το λίαρ τζετ με το οποίο μετακινείται από χώρα σε χώρα και το οποίο έχει μετατραπεί σε υπερσύγχρονη εναέρια βίλα προκειμένου η Μαντόνα να νιώθει σαν στο σπίτι της.

Αλλωστε η προηγούμενη συναυλία της έγινε χθες στο Μαυροβούνιο και, αν αναλογιστεί κανείς τις ώρες που πρέπει να περάσει στο Ολυμπιακό Στάδιο για τις πρόβες, πράγματι δεν της μένει και πολύς χρόνος, παρά μόνο για το αεροπλάνο της. Οσο για τη γιγάντια σκηνή όπου θα πραγματοποιήσει την εμφάνισή της, έχει ήδη στηθεί στο ΟΑΚΑ, καθώς οι εργασίες άρχισαν από την περασμένη Δευτέρα και έχουν ήδη ολοκληρωθεί. Προβλήματα αναφέρθηκαν και στο τελωνείο, σχετικά προφανώς με τα εκατοντάδες αντικείμενα που αφορούν τον εξοπλισμό της συναυλίας, αλλά ξεπεράστηκαν.

Οσοι τώρα δεν έχουν αγοράσει εισιτήρια, μπορούν να προμηθευθούν τα τελευταία 300 που επιστράφηκαν από τους ξένους χορηγούς και τα οποία το κοινό θα μπορεί να προμηθευθεί προφανώς στην τιμή των 80 ευρώ που ήταν η αρχική κοστολόγησή τους, με την επιβάρυνση όμως των 28 ευρώ, όπως τονίζει ελληνική διοργανώτρια εταιρεία, λόγω εξόδων διαχείρισης. Να σημειωθεί ότι η περιοδεία «Sticky & Sweet Τour» ξεκίνησε στις 27 Αυγούστου στο Κάρντιφ της Ουαλλίας και σε γενικές γραμμές- αν εξαιρέσει κανείς μία τούμπα επί σκηνής της Μαντόνα, αλλά και αρκετές άδειες θέσεις που βρήκε σε κάποιες πόλεις- δεν αντιμετώπισε προβλήματα. Μετά την Αθήνα ξενικά το αμερικανικό κομμάτι της περιοδείας από το Νιου Τζέρσεϊ.

Αξίζει να επισημανθεί επίσης ότι και το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας κινείται σε ρυθμούς Μαντόνα, καθώς ήδη έχει προβληθεί η ταινία τη σκηνοθεσία της οποίας υπογράφει η ίδια με τίτλο «Ηθική και χυδαιότητα» και σήμερα έχει σειρά η ταινία του συζύγου της Γκάι Ρίτσι, το «Rockrolla», το οποίο και τον επαναφέρει στα πράγματα μετά το φιάσκο του φιλμ «Η κυρία και ο ναύτης». Τέλος, την Κυριακή θα προβληθεί η ταινία «Είμαι γιατί είμαστε» του Νέιθαν Ρίσμαν, η οποία έχει πραγματοποιηθεί υπό την αυστηρή επίβλεψη της Μαντόνα, η οποία υπογράφει και το σενάριο, μια ζοφερή ματιά στην κατάσταση που επικρατεί στο Μαλάουι της Αφρικής, όπου ένα εκατομμύριο ορφανά παιδιά προσπαθούν να επιβιώσουν ενάντια στη φτώχεια και στο ΑΙDS που μαστίζουν τη χώρα.

No comments: