Monday, September 15, 2008

Προκήρυξη διαγωνισμού σύνθεσης στο 6ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου


Η Ένωση Φίλων της Ελληνικής Λόγιας Μουσικής προκηρύσσει την διοργάνωση του 6ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου που θα γίνει στα μέσα του Δεκεμβρίου του 2008.
Για το διαγωνισμό θα γίνονται δεκτά έργα, γραμμένα για Κουιντέτο Ξύλινων Πνευστών, δηλαδή για φλάουτο, όμποε, κλαρινέτο, κόρνο και φαγκότο. Επίσης δεκτά θα γίνονται και έργα, γραμμένα για συνδυασμό οργάνων του Κουιντέτου, το ελάχιστο δύο.
Η διάρκεια του κάθε έργου να είναι περίπου 12 λεπτά. Θα βραβευτούν τρία έργα και θα δοθεί πρώτο, δεύτερο και τρίτο βραβείο. Τα 12 το πολύ έργα που θα επιλεγούν για το διαγωνισμό, θα εκτελεστούν ζωντανά από το μουσικό σύνολο του Φεστιβάλ «ΣΙΣΥΦΟΣ». Οι παρτιτούρες των 12 το πολύ έργων που θα επιλεγούν για το διαγωνισμό, θα συμπεριληφθούν στο βιβλίο, έκδοση της Ένωσης Φίλων της Ελληνικής Λόγιας Μουσικής. Ο κάθε συνθέτης που θα επιλεγεί να συμμετέχει στο διαγωνισμό, συμφωνεί τόσο για την έκδοση της παρτιτούρας του έργου του σε βιβλίο, όσο και για την έκδοση του έργου του σε CD, από την Ένωση Φίλων της Ελληνικής Λόγιας Μουσικής.
Έργα θα γίνονται δεκτά μέχρι και την 31η Οκτωβρίου του 2008 ημέρα Παρασκευή. Δεκτά και με σφραγίδα ταχυδρομείου. Οι ημερομηνίες, ο χώρος που θα γίνει το Φεστιβάλ και τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής, θα ανακοινωθούν στα μέσα περίπου του μηνός Σεπτεμβρίου. Τα έργα να αποσταλούν σε 7 αντίγραφα η παρτιτούρα (score) και σε 2 αντίγραφα η πάρτες τον μουσικών.
Διεύθυνση αποστολής: Προς Μπακαλάκο Θωμά, Οδός Δενδάκη 4, Ανθούσα Αττικής Τ.Κ. 15349

No comments: