Tuesday, March 3, 2009

Με τη σφραγίδα Synch - 12 και 13 Ιουνίου στην Τεχνόπολη

Με τη σφραγίδα Synch

  • Απόλυτα συγχρονισμένο με την πρωτοπορία και τους νέους ήχους -ό,τι δηλαδή συμβαίνει τώρα- το Synch είναι το μοναδικό ελληνικό φεστιβάλ που δικαιώνει τον τίτλο του. Κάθε χρόνο (ξεκίνησε το ταξίδι του το 2004 από το Λαύριο) λειτουργεί ως τόπος συνάντησης μουσικών και συγκροτημάτων από όλο τον κόσμο, καλλιτεχνών και σκηνοθετών. Φέτος, επιστρέφει δριμύτερο με την 6η εκδοχή του (η 3η κάτω από τη σκέπη του Φεστιβάλ Αθηνών) για 3 ημέρες και νύχτες. Το ραντεβού έχει οριστεί για τις 12 και 13 Ιουνίου στην Τεχνόπολη και στις 14 του μηνός στο Μουσείο Μπενάκη-Κτίριο οδού Πειραιώς. Μάλιστα, αν κρίνουμε από τα πρώτα ονόματα που έχουν κλείσει θέση στο πρόγραμμα του φεστιβάλ, τότε με σιγουριά μιλάμε για ένα πολύ δυνατό line up.
  • Για την ώρα λοιπόν (σύντομα θα ανακοινωθεί όλο το πρόγραμμα), θα δούμε στο Synch 2009: τους Αμερικανούς Tortoise από το Σικάγο, ένα από τα σημαντικότερα post-rock συγκροτήματα, όπου θα παρουσιάσουν το νέο τους άλμπουμ που κυκλοφορεί το Μάιο. Τον Βρετανό πρωτοπόρο Matthew Herbert, στην πρώτη αθηναϊκή του εμφάνιση, με την απίστευτη Big Band, όπου παντρεύει την τζαζ με την electronica, τα φωνητικά και τα samples. Tο νέο «καυτό» όνομα της βρετανικής σκηνής Friendly Fires, που όταν δεν παίζουν κιθάρες χορεύουν ντίσκο.
  • Για πρώτη φορά τo διάσημο ηλεκτρονικό ντουέτο Junior Boys από τον Καναδά με νέο εξαιρετικό άλμπουμ στις αποσκευές τους. Τους Βρετανούς Fujiya & Miyagi, που δύσκολα προσφέρεις το όνομά τους, αλλά δεν σταματάς να χορεύεις όταν ακούς τα ποπ κομμάτια τους. Επίσης, τους Βέλγους Aeroplane με ντίσκο απογειώσεις, τον Γάλλο Mr. Oizo και το μοναδικό Fennesz από την Αυστρία.

Και βίντεο

  • To Synch δεν μας φέρνει κοντά μόνο με τους σύγχρονους ήχους, αλλά και με την κινούμενη εικόνα και τα νέα μέσα. Στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας «Moving Image», καλεί δημιουργούς από όλο τον κόσμο να στείλουν βίντεο έργα (διάρκεια έως 2 λεπτά). Τα επιλεγμένα βίντεο θα προβληθούν σε υπαίθριες οθόνες καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ. Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ: www.synch.gr [Ελεύθερος Τύπος, Τρίτη, 03.03.09]

No comments: