Saturday, March 21, 2009

Περιοδεία στην Ελλάδα. Καλοκαιρινές συναυλίες σε τέσσερις πόλεις ανακοίνωσαν οι Scorpions

  • Στο Κάστρο της Μυτιλήνης θα εμφανιστούν τελικά οι Scorpions για μια συναυλία το Σάββατο 4 Ιουλίου. Βάσει των ημερομηνιών που αναφέρονται στον επίσημο δικτυακό τόπο του συγκροτήματος, θα εμφανιστούν επίσης στη Λάρισα, την Αθήνα και τα Χανιά. Συγκεκριμένα, στην Αθήνα θα εμφανιστούν στις 6 Ιουλίου, στη Λάρισα στις 8 του ίδιου μήνα και στα Χανιά στις 11 Ιουλίου.
  • Σύμφωνα με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων, η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο στάδιο Περιβολίων. Σημειώνεται ότι η συναυλία των Scorpions στη Μυτιλήνη ήταν προγραμματισμένη για τις 4 Σεπτεμβρίου, ωστόσο, είχε δημιουργηθεί ζήτημα με το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβουλίο. Το ΚΑΣ ήταν αρνητικό στην παραχώρηση του Κάστρου, με το σκεπτικό ότι τα μνημεία του ενδέχεται να κινδύνευαν από τους θεατές.
  • Διαφορετική ήταν η εισήγηση της Διεύθυνσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων, καθώς ο χώρος του κάστρου είναι αχανής, περί τα 200 στρέμματα συγκεκριμένα, ενώ για την προστασία του οι διοργανωτές είχαν εξασφαλίσει ιδιωτική ασφάλεια αλλά και εθελοντές προσκόπους της περιοχής. Τελικά, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λέσβου ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι η συναυλία θα γίνει στις 4 Ιουλίου.

No comments: