Monday, July 14, 2008

Διάσημα ονόματα στο Fly Beeyond Festival

Massive Attack και Sex Pistols πρωταγωνιστούν στο διήμερο μουσικό φεστιβάλ, στις 15 και 16 Ιουλίου στο Καραϊσκάκη

Δύο ξεχωριστές μουσικές βραδιές διοργανώνονται στο Καραϊσκάκη στο πλαίσιο του Fly Beeyond Festival. To πρόγραμμα της 15ης Ιουλίου περιλαμβάνει: Massive Attack, Gogol Bordello, The National, Imam Baildi, Cyanna ενώ στις 16 Ιουλίου εμφανίζονται: Sex Pistols, 63HIGH, The Courteeners, New York Dolls.

Massive Attack: Δύο φίλοι από το Bristol, ο Robert Del Naja και ο Grantley Marshall ήταν αυτοί που άνοιξαν το δρόμο για τη σύγχρονη βρετανική μουσική σκηνή. Ξεκινώντας το 1988, ούτε που μπορούσαν να φανταστούν ότι από το πρώτο κιόλας άλμπουμ τους θα εισπράξουν διθυραμβικές κριτικές για αυτό το μείγμα jazz, hip hop και soul, το οποίο θα τους οδηγούσε στο νεόφερτο τότε trip - hop… Για την ακρίβεια, οι Massive Attack είναι η ιστορία του trip-hop.

Gogol Bordello : Ξεκινώντας την εκκωφαντική πορεία τους το 1999 και έχοντας στις πολύχρωμες βαλίτσες τους ήδη πέντε άλμπουμ και τέσσερα singles, οι Gogol Bordello είναι μια gypsy μπάντα από τη Νέα Υόρκη, η οποία δίνει γροθιά στη σοβαροφάνεια, παίζοντας πάντα ανελέητο πανκ.

Sex Pistols : Αν υπάρχει μια μπάντα που με ένα μόλις ολοκληρωμένο studio album και τέσσερα singles, κατάφερε να επηρεάζει καταλυτικά τη νεολαία εδώ και τριάντα τρία χρόνια, αυτή είναι σίγουρα οι Sex Pistols. Είχαν κατακτήσει τις κορυφές των charts με το God Save The Queen ενώ το BBC τους έχει αποκαλέσει ως την «απόλυτη πανκ βρετανική μπάντα».

Την Τρίτη 15 Ιουλίου τη βραδιά ανοίγουν οι Imam Baildi που με τα απίστευτα remix τους πάνω στον Τσιτσάνη και τον Χιώτη, έχουν κερδίσει και το ευρωπαϊκό κοινό!

Την Τετάρτη 16 Ιουλίου οι 63HIGH θα δώσουν το έναυσμα για τον ξέφρενο ρυθμό με ένα ska-punk παραλήρημα!

No comments: