Monday, July 21, 2008

ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΤΖΟΝ ΛΕΝΟΝ

Η ιστορία για τα παιδικά χρόνια του Τζον Λένον θα «ειπωθεί» και στη μεγάλη οθόνη με επιχορήγηση του Βρετανικού Κινηματογραφικού Συμβουλίου. Η ταινία θα βασίζεται στο βιβλίο που έγραψε η αδελφή του «σκαθαριού», Τζούλια Μπερντς με τίτλο «Ιmagine This - Μεγαλώνοντας με τον αδελφό μου Τζον Λένον», την οποία θα υλοποιήσει ο Ματ Γκρίνχαλ που έχει γράψει και το «Control», μια βιογραφία του Ιαν Κέρτις των «Τζόι Ντιβίζιον».

Τα παιδικά χρόνια του Τζον Λένον

«Το βιβλίο με ταξίδεψε σε έναν κόσμο που φωτίζεται τόσο πολύ από αυτήν τη θρυλική ιδιοφυϊα. Μπόρεσα να δω αμέσως το δράμα και την ταινία -τις γυναίκες της ζωής του, τη γέννηση του ροκ εν ρολ, όλα επιβλητικά βαλμένα σε ένα λαμπρό, περίπλοκο, εφηβικό μυαλό», δήλωσε ο Γκρίνχαλ.

Ο Λένον ένιωσε πολύ πόνο στη ζωή του. Οταν ήταν πέντε ετών, η μητέρα του Τζούλια Στάνλεϊ -την οποία λάτρευε- μετά τον χωρισμό της με τον πατέρα του Αλφρεντ, ανέθεσε το μεγάλωμά του στην αυστηρή αδερφή της Μίμι. Το 1958, η μητέρα του σκοτώθηκε σε τροχαίο.

Ο θάνατος αυτός σφυρηλάτησε τη δυνατή του φιλία με έναν άλλο νεαρό, τον Πολ ΜακΚάρτνεϊ, που είχε χάσει τη μητέρα του από την επάρατο νόσο. «Χωρίς αυτή την ιστορία δεν θα είχαμε ακούσει ποτέ μας για τους Μπητλς, μπορείτε να το φανταστείτε αυτό;», αναρωτήθηκε ο Γκρίνχαλ.

No comments: