Wednesday, July 2, 2008

ΑΛΛΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΙΘΡΙΕΣ Ν ΥΧΤΕΣ

Οι «παιάνες» του αγροτουρισμού ξαναήχησαν στο Μέγαρο Μουσικής, στην παρουσίαση των εκδηλώσεων «Αίθριες Νύχτες» (2-22/9). Ο πρόεδρος του Συλλόγου «Φίλων της Μουσικής», Χρ. Λαμπράκης, «αρχιτέκτονας» του αγροτουρισμού, θεωρώντας πως «ένας ιδιωτικός σύλλογος δεν μπορεί να προσφέρει άλλο πέραν της ενημέρωσης και της δημιουργίας τοπικών αγροτουριστικών πανηγυριών», είπε ότι «πρέπει να περιμένουμε από το κράτος να θεσμοθετήσει τον τομέα αυτόν. Πράγμα που γίνεται ήδη και παίρνει πια μορφή επίσημη με απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού».

Η πρόεδρος της «Αγροτουριστικής ΑΕ» Μπριγκίτα Παπασταύρου αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία της πρωτοβουλίας του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης για τη μετεξέλιξη της «Αγροτουριστικής ΑΕ» σε οργανισμό δημοσίου συμφέροντος, με την οποία «ο τουρισμός αποκτά θεσμικό όργανο, επιτελικό κέντρο και εκτελεστικό βραχίονα»!
Αλλο ένα παράδειγμα, με το οποίο μια κυβέρνηση πραγματοποιεί τις προσδοκίες των μεγαλοεπιχειρηματιών, αξιοποιώντας όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της. Ανοίγοντας έτσι το δρόμο σε σχεδιασμούς που οδηγούν στην παράδοση αγροτικού και τουριστικού τομέα στα χέρια της μονοπωλιακής ολιγαρχίας. Στο πρόγραμμα δράσης της «Αγροτουριστικής ΑΕ» (ιδρύθηκε το 2001 και εποπτεύεται από το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης) προβλέπεται η «προώθηση καινοτομικών δράσεων στους τομείς της Αγροτικής Οικονομίας και του Εναλλακτικού Τουρισμού». Φανταστείτε, τι «καινοτομικές δράσεις» θα δούμε τώρα, που μετεξελίσσεται σε οργανισμό δημοσίου συμφέροντος... [Ριζοσπάστης, 03/07/2008]

No comments: