Wednesday, July 2, 2008

«Ολυμπιακός Σεπτέμβρης» στο «Αίθριο των Μουσών» στο Μέγαρο Μουσικής



Δημήτρης Παπαδημητρίου, Αννα Νταλάρα, Φωτεινή Δάρρα, Γλυκερία, Αρης Σπηλιωτόπουλος, Τατιάνα Λύγαρη και Σόνια Θεοδωρίδου στη συνέντευξη Τύπου για τις Αίθριες Νύχτες του Μεγάρου

Τις μέρες του Ολυμπιακού Σεπτέμβρη, η καρδιά και σημείο αναφοράς όλων των χώρων του Μεγάρου Μουσικής, το «Αίθριο των Μουσών», υποδέχτηκε για πρώτη φορά τους Έλληνες και ξένους επισκέπτες του. Έκτοτε, κάθε Σεπτέμβρη, το Αίθριο, που αποτελεί την φυσική προέκταση του Μεγάρου, δεν έπαψε να προσελκύει το κοινό με καλλιτεχνικές εκδηλώσεις υψηλής αισθητικής και στόχο την προώθηση της σύγχρονης ελληνικής μουσικής.

Με τη χορηγία του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού οργανώνεται και φέτος στο «Αίθριο των Μουσών» σειρά εκδηλώσεων, σε συνέχεια -για πέμπτη κατά σειρά χρονιά- της συνεργασίας του Μεγάρου με το υπουργείο, στο πλαίσιο της προώθησης του πολιτιστικού τουρισμού. Την καλλιτεχνική επιμέλεια των εκδηλώσεων υπογράφει η Άννα Νταλάρα. Μετά την περσινή επιτυχημένη «θεατρική παρένθεση», η μουσική επανέρχεται ως πρωταγωνίστρια των φετινών εκδηλώσεων του Αιθρίου. Δημοφιλείς Έλληνες καλλιτέχνες θα τραγουδήσουν μαζί με το κοινό, κάτω από τον έναστρο αττικό ουρανό.
Οι Πάνος Κατσιμίχας, Γιάννης Κούτρας και Μάνος Ξυδούς θα ανοίξουν τις εκδηλώσεις με τραγούδια που αγαπήσαμε (2,3/9), ο Φίλιππος Πλιάτσικας θα παρουσιάσει «δανεικά και καινούρια» τραγούδια (5,6/9), η Γλυκερία με την Εστουδιαντίνα θα ταξιδέψουν με τραγούδια «του έρωτα και της ξενιτιάς» (8,9/9), ενώ «κεραυνός εν ... Αιθρίω» θα είναι η εμφάνιση του Δημήτρη Παπαδημητρίου και της Φωτεινής Δάρρα στις 11/9.
Με το δικό της, μοναδικό τρόπο, η σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου θα τραγουδήσει αξέχαστα τραγούδια του Ζακ Μπρελ σε συναυλία υπό τον τίτλο Ne me quitte pas (Μη με εγκαταλείπεις) από το σπαρακτικό τραγούδι του Βέλγου καλλιτέχνη(16,17/9), ο Διονύσης Τσακνής θα απογειώσει τους θαυμαστές του σε μια εμφάνιση στις 20/9 και ο Μιχάλης Τζουγανάκης, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια της Τατιάνας Λύγαρη θα συναντήσει, στις 22/9 την Ελένη και την Σουζάννα Βουγιουκλή για ένα ταξίδι «από τα Βαλκάνια στον Κόσμο», με το οποίο θα κλείσει ο κύκλος των εκδηλώσεων στο «Αίθριο των Μουσών».

No comments: