Friday, July 18, 2008

Συνεχίζεται η «Βαλκανική Πλατεία» και χωρίς τα κονδύλια του ΥΠΠΟ

Παρά την παντελή έλλειψη χρηματοδότησης από το υπουργείο Πολιτισμού ο δήμος Νεάπολης Θεσσαλονίκης διοργανώνει και φέτος, για 8η συνεχή χρονιά, τη Βαλκανική Πλατεία.


Συνεχίζεται η «Βαλκανική Πλατεία» και χωρίς τα κονδύλια του ΥΠΠΟ

Στόχος των εκδηλώσεων είναι η προσέγγιση των λαών της Βαλκανικής μέσω της κουλτούρας τους, έτσι ώστε να προωθηθεί η ιδέα της ειρήνης στον ευαίσθητο χώρο της νοτιοανατολικής Ευρώπης και της συνεργασίας μεταξύ των χωρών που προσανατολίζονται σε ένα κοινό ευρωπαϊκό μέλλον.

Παρουσιάζοντας χθες το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ο δήμαρχος Νεάπολης, Ναθαναήλ Λαδόπουλος, δήλωσε ότι η μη υλοποίηση των προγραμματικών συμβάσεων από την πλευρά του υπουργείου Πολιτισμού «δεν μπορεί να αποτελέσει άλλοθι για τη μη διοργάνωση της Βαλκανικής Πλατείας». Οι εκδηλώσεις, ξεκινούν την 1η Σεπτεμβρίου με τη μουσική παράσταση «Ορχήστρα του δρόμου» με τους Ε. Ρεμπούτσικα, Π. Καλαντζόπουλο και Ελ. Πασπαλά και θα διαρκέσουν μία εβδομάδα.
Στη διάρκειά της θα εμφανιστούν: το σερβικό συγκρότημα «Ρancevo» (2/9), το βουλγαρικό μουσικό σχήμα «Βlagoevgrad» (2/9), το χορευτικό αλβανικό συγκρότημα μεταναστών «Αlbanians Εmigrants» (3/9), η ορχήστρα του συνθέτη Δ. Κεϋβανίδη με πομάκικους ρυθμούς (3/9), το συγκρότημα «Doga» με παραδοσιακά τουρκικά τραγούδια (3/9), ο «Δυτικός Ανεμος», Ευσταθία, «Ασταθείς» και «ΟΝΑΡ» (4/9), οι Β. Τσιβιλίκας και Γ. Κωνσταντίνου με την παράσταση «Γιατρός με το στανιό» (5/9), οι Λ. Μαχαιρίτσας, Δ. Σταρόβας, Β. Καζούλης (6/9), ενώ η Βαλκανική Πλατεία ολοκληρώνεται με μία συναυλία αφιερωμένη στα 40 χρόνια δημιουργίας του Χρ. Νικολόπουλου με τους Κωνσταντίνα, Η. Μακρή, Μ. Παπαλεοντίου, Γ. Αιγιώτη (7/9).
Παράλληλα, το πρώτο 20ήμερο του Σεπτεμβρίου διοργανώνονται στη Νεάπολη εκθέσεις φωτογραφίας, χαρακτικών, θεατρικές παραστάσεις για παιδιά, παραστάσεις καραγκιόζη, καθώς και αθλητικές εκδηλώσεις.

No comments: