Monday, July 7, 2008

COSMOPOLIS: ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΕΞΕΡΕΥΝΗΤΩΝ»

Φεστιβάλ Cosmopolis από τις 16 - 20 Ιουλίου στην Καβάλα με τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων, των: Mad Manoush, BalkanXpress by Kosta Kostov, Imam Baildi, Άλκηστις Πρωτοψάλτη.

Το Cosmopolis έχει καταφέρει να γίνει σημείο συνάντησης όλων των «μουσικών εξερευνητών» της βόρειας Ελλάδας. Των ανθρώπων που θέλουν να παρακολουθούν τα νέα ρεύματα, να ακούν νέους ήχους συμμετέχοντας σε ένα μεγάλο πάρτι με ένα καθαρά συμβολικό εισιτήριο, αφού η κάθε μέρα έχει είσοδο 7 ευρώ.

Στο φετινό Cosmopolis δίνουν το παρόν 3 από τα πιο δυνατά ονόματα της διεθνούς punk σκηνής, 4 ελληνικές νέες προτάσεις, ένας διάσημος dj και η all time classic Άλκηστις Πρωτοψάλτη.

Την πρώτη μέρα (16 Ιουλίου) στη σκηνή εμφανίζονται οι Mad Manoush, μια εξαιρετική μπάντα με ξέφρενους ρυθμούς, τσιγγάνικους ήχους και punk-rock διάθεση, που εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Τη συναυλία των Mad Manoush ανοίγουν οι Ελληνοϊταλοί X Darawish.

Στις 17 Ιουλίου πραγματοποιείται το καθιερωμένο dj party του Cosmopolis με ελεύθερη είσοδο. Το BalkanXpress με «μηχανοδηγό» τον περίφημο Dj Kosta Kostov μας ταξιδεύει στους ήχους των Βαλκανίων με το βλέμμα στραμμένο σε σύγχρονους μουσικούς ορίζοντες. Το πάρτι ξεκινά με ένα άκρως χορευτικό set των Imam Baildi.

Στις 18 Ιουλίου στο λιμάνι βάζουν φωτιά οι Ισπανοί Locos, μετεξέλιξη των περίφημων Ska-P! Τρελοί ρυθμοί και αστείρευτη ενέργεια από εννέα μουσικούς στην πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα. Τη συναυλία των Locos ανοίγουν οι post-punk Victory Collapse.

Στις 19 Ιουλίου η μουσική σκυτάλη του Cosmopolis περνά σε μια από τις σημαντικότερες celtic punk μπάντες στον κόσμο! Οι Tossers -με πολλές επιτυχίες στα αμερικανικά charts και συνεργασίες με τους θρυλικούς Pogues και τους Dropkick Murphy - έρχονται από το Σικάγο για την πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα! Τη συναυλία των Tossers ανοίγει η νέα μπάντα του Άγγελου Μουρβάτη «Cosmicray».

Το Cosmopolis ολοκληρώνεται στις 20 Ιουλίου με τη συναυλία της Άλκηστις Πρωτοψάλτη.

No comments: