Friday, July 4, 2008

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ


Π. Θαλασσινός - Γ. Νέγκα
Συναυλία με τον Παντελή Θαλασσινό και την Γιώτα Νέγκα διοργανώνει ο Σύλλογος Αγ. Νικολάου Αρτέμιδος, σήμερα (10 μ.μ.), στο μπαρ «CULT» (25ης Μαρτίου 28, Αγ. Νικόλαος Αρτέμιδος, 2294025843). Τη Δευτέρα οι Π. Θαλασσινός - Γ. Νέγκα τραγουδούν στο Αττικό Αλσος.
  • Στο πλαίσιο των «Γιορτών στους Δρόμους» του Φεστιβάλ Υμηττού, σήμερα (9 μ.μ.) δίνουν συναυλία η Μόρφω Τσαϊρέλη και ο Ηρακλής Βαβάτσικας (Αλσος Αρη Αλεξάνδρου, σπίτι προσκόπων), αύριο ο Δώρος Δημοσθένους παρουσιάζει αφιέρωμα στον Νίκο Γκάτσο (Αδριανουπόλεως και Δαβάκη), ενώ τη Δευτέρα οι «Encardia» ξεδιπλώνουν ελληνόφωνα τραγούδια και χορούς από την Κάτω Ιταλία (Στρατονίκης - πεζόδρομος, πίσω από Δημαρχείο).
  • Στο Ηρώδειο, δίνει συναυλία, αύριο και τη Δευτέρα, ο Νίκος Πορτοκάλογλου. Ηλεκτρικές κιθάρες, κρουστά και πνευστά, μαζί ένα κουαρτέτο εγχόρδων δίνουν το μουσικό στίγμα των δύο συναυλιών, που τιτλοφορούνται «Τι έχει μείνει απ' τη φωτιά». Μαζί του στη σκηνή θα βρεθούν οι Χάρις Αλεξίου, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Νίκος Ζιώγαλας, Haig Yazdjian, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Βασιλική Καρακώστα, Οδυσσέας Τσάκαλος.
  • Στη μεγάλη οικογένεια των Ξυλούρηδων, τη φαμίλια που εδώ και τέσσερις γενιές τροφοδοτεί με θεσπέσιους ήχους την κρητική - και όχι μόνο - μουσική, ανήκει ο Γιάννης Ξυλούρης (Ψαρογιάννης), ο σπουδαίος λαουτιέρης, που την Τρίτη δίνει συναυλία στο Θέατρο Βράχων, στο Βύρωνα, συμμετέχοντας σε μια βραδιά με μουσική και χορούς της ιδιαίτερης πατρίδας του. Μαζί του, ο Γιώργης Ξυλούρης, ένας από τους σημαντικότερους εκφραστές της νεότερης γενιάς στο τραγούδι και στο κρητικό λαούτο. Συμμετέχουν: Ψαραντώνης και Μάνος Πυροβολάκης.
  • Συναυλία στο Θέατρο Πέτρας δίνει την Τρίτη (9 μ.μ.) ο B. D. Foxmoor, frontman των «Active Member», με αφορμή την κυκλοφορία της τελευταίας του προσωπικής δισκογραφικής δουλειάς «Οταν οι μικρόνοοι hiphοραγούν». Προσκαλεί σ' ένα τρίωρο «ταξίδι» με στίχους, μουσικές και αυτοσχεδιασμούς, συντροφιά με φίλους του μουσικούς, όπως η Sadahzinia, τα «Χνάρια», «Oscura Vista» κ.ά.

No comments: