Saturday, July 25, 2009

«Κοροϊδία» για τους Τσέχους η Eurovision

Τρία χρόνια ήταν αρκετά για ν' αποφασίσει η Τσεχία ότι δεν επιθυμεί να συμμετάσχει στο «πανηγυράκι» της Eurovision. Οι Τσέχοι τηλεθεατές απορρίπτουν τον ευρωπαϊκό «θεσμό», οι κριτικοί κάνουν λόγο για κοροϊδία και η κρατική τηλεόραση βαρέθηκε να πληρώνει το λογαριασμό.


Η εμπειρία της Eurovision δεν ήταν ευχάριστη για τους Τσέχους, καθώς στα τρία χρόνια που στέλνουν τραγούδια στο διαγωνισμό δεν κατάφεραν να περάσουν στην τελική φάση. Αποτέλεσμα, η παγερή αδιαφορία -αν όχι εχθρότητα- των Τσέχων τηλεθεατών. Μόλις 260 χιλιάδες παρακολούθησαν τον φετινό τελικό, ενώ μετρήσεις κοινής γνώμης έδειξαν ότι η Eurovision δεν αποτελεί ευχάριστο ή ενδιαφέρον γεγονός για την πλειοψηφία των ερωτηθέντων.

Δεδομένου, ότι η κρατική τηλεόραση έφτασε να δαπανά περισσότερο από ένα δολάριο για κάθε... τηλεθεατή (ο πιο πρόσφατος διαγωνισμός κόστισε στους Τσέχους πέντε εκατομμύρια κορώνες ή 279 χιλ. δολάρια), αποφασίστηκε να μπει ένα τέλος στη συμμετοχή της χώρας στη Eurovision. Χαρμόσυνα τα νέα για μερίδα κριτικών μουσικής από την Τσεχία, που είχαν χαρακτηρίσει το τηλεοπτικό γεγονός, μουσική "κοροϊδία".

No comments: