Thursday, July 9, 2009

Μεταθανάτια ρεκόρ. ΤΖΑΚΣΟΝ ΣΕ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

«Ο Μάικλ Τζάκσον είχε την ικανότητα και το χάρισμα να ενώνει όλους τους ανθρώπους τού κόσμου και να τους κάνει μια γροθιά. Κάτι τέτοιο κατάφερε και μετά θάνατον», αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC news.

Πάνω από 1,5 δισεκατομμύριο τηλεθεατές παρακολούθησαν την κηδεία του Μάικλ Τζάκσον

Πάνω από 1,5 δισεκατομμύριο τηλεθεατές παρακολούθησαν την κηδεία του Μάικλ Τζάκσον

Και πράγματι, εάν κοιτάξουμε τα νούμερα επισκεψιμότητας σε σάιτ στο Ιντερνετ προχθές το βράδυ, που πραγματοποιήθηκε η κηδεία του βασιλιά της ποπ, το κατέβασμα διαφόρων βίντεο, τα διαδικτυακά μηνύματα ανάμεσα στους χρήστες αλλά και τις τηλεθεάσεις των τηλεοπτικών δικτύων ανά τον κόσμο, διαπιστώνουμε ότι όντως οι φαν του σε όλο τον κόσμο ήταν κοντά του.

Η επισκεψιμότητα στο Ιντερνετ αυξήθηκε κατά 33% την ώρα που το φέρετρο του Μάικλ Τζάκσον μπήκε στο στάδιο «Staples Center» του Λος Αντζελες. Η ταχύτητα με την οποία ανέβαιναν τα βίντεο από τη νεκρώσιμη ακολουθία στο Διαδίκτυο ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Πολλοί ήταν εκείνοι οι οποίοι με τα κινητά τους τηλέφωνα μέσα από το Staples Center τα έστειλαν κατευθείαν στο Ιντερνετ.

Τέσσερα εκατομμύρια επισκέψεις στο Ιντερνετ σε ένα λεπτό σημειώθηκαν στις 10 το πρωί της Τρίτης. Την ώρα δηλαδή που ξεκίνησε η κηδεία του βασιλιά της ποπ. Αριθμός όμως που δεν κατάφερε να καταρρίψει το ρεκόρ της 25ης Ιουνίου, της ημέρας που έγινε γνωστός ο θάνατος του Μάικλ Τζάκσον, οπότε οι επισκέψεις έφτασαν τα 4,2 εκατομμύρια το λεπτό.

Σε ένα από τα μεγαλύτερα σάιτ, στο «Facebook», αναφέρεται ότι ένα εκατομμύριο χρήστες έστειλαν 800.000 μηνύματα σχετικά με την εξέλιξη της κηδείας, έτσι ώστε να μη χαθεί η παραμικρή λεπτομέρεια. Την ώρα που ο Μπάρακ Ομπάμα έστελνε το δικό του μήνυμα, οι επισκέψεις στο σάιτ ανήλθαν σε 1,8 εκατομμύρια.

Σε άλλη ιστοσελίδα αναφέρεται ότι τα μηνύματα που έστειλαν οι χρήστες μεταξύ τους έφτασαν τα 12.000 το λεπτό. Πέντε εκατομμύρια είναι τα βίντεο του Yahoo που παρακολούθησε ο κόσμος, αριθμός που θα μείνει στην ιστορία της ιστοσελίδας.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η ταχύτητα με την οποία ο κόσμος «κατέβαζε» βίντεο από το Διαδίκτυο, για να παρακολουθήσει στιγμιότυπα από την κηδεία του Μάικλ Τζάκσον, ήταν τεράστια κι αντιστρόφως ανάλογη με την ταχύτητα που παίζονταν τα βίντεο.

Ο θάνατος του Μάικλ Τζάκσον κατέρριψε προηγούμενα ρεκόρ και δημιούργησε νέα, ενώ η κάλυψη της τελετής μνήμης στο «Staples Center» χαρακτηρίστηκε ως «το τηλεοπτικό γεγονός της χρονιάς». Πάνω από 1,5 δισεκατομμύριο τηλεθεατές την παρακολούθησαν σε όλο τον κόσμο, οι σελίδες στο Ιντερνετ που δημιουργήθηκαν από θαυμαστές του Μάικλ Τζάκσον στο Facebook έφτασαν τις 548 ενώ ο αριθμός των φίλων του Μάικλ Τζάκσον στο ίδιο σάιτ ανήλθαν στα 6,4 εκατομμύρια.

No comments: