Thursday, July 2, 2009

Συναυλία-αφιέρωμα στον Λευτέρη Παπαδόπουλο στο ΟΑΚΑ

  • Θα πραγματοποιηθεί στις 7 Σεπτεμβρίου στο ΟΑΚΑ στο πλαίσιο των Πρέσπειων 2009.
  • Με μια μεγάλη συναυλία-αφιέρωμα στο Λευτέρη Παπαδόπουλο, στο Ολυμπιακό Στάδιο, 7 Σεπτεμβρίου, θα κορυφωθούν τα Πρέσπεια 2009, που ξεκινούν στις 21 Αυγούστου και θα διαρκέσουν έως τις 24 Αυγούστου με εκδηλώσεις που σηματοδοτούν την επέτειο των 20 χρόνων τους. Η συναυλία για το Λευτέρη Παπαδόπουλο γίνεται στο πλαίσιο των Πολιτιστικών εκδηλώσεων Πρεσπών - Φλώρινας, υπό την αιγίδα του ΥΠΠΟ και της ΕΣΗΕΑ, σε συνεργασία με την εταιρεία «Εντός των Τεχνών», με επικεφαλής τη σκηνοθέτη Ράια Μουζενίδου, σύζυγο του Λευτέρη Παπαδόπουλου.
  • Μια οφειλούμενη τιμή στο δημοσιογράφο, στιχουργό και ποιητή, που ενώνει όλους τους ερμηνευτές και αντάξιους με τον Λευτέρη συνθέτες, οι οποίοι μελοποίησαν τους στίχους του, έλεγε σήμερα η Χάρις Αλεξίου, στη συνέντευξη Τύπου, την οποία παραχώρησαν οι διοργανωτές των εκδηλώσεων Πρεσπών -Φλώρινας.
  • «Από καρδιάς», μίλησε ο υπουργός Πολιτισμού, Αντώνης Σαμαράς, για τον Λευτέρη Παπαδόπουλο. Γιατί «εδώ και 50 χρόνια μας μιλά μέσα από τα τραγούδια του. Για τον έρωτα, τις λύπες κα τα πάθη των αφανών ανθρώπων της εποχής μας. Κανείς δεν τραγούδησε όπως ο Λευτέρης την προσφυγιά. Αλλά και η προσφορά του στη δημοσιογραφία είναι ανεκτίμητη. Θεώρησα αυτονόητο να θέσω υπό την αιγίδα του ΥΠ.ΠΟ. τις εκδηλώσεις Πρεσπών - Φλώρινας που φέτος κλείνουν 20 χρόνια, τιμώντας τα σύνορα με εκδηλώσεις που μοσχοβολούν Ελλάδα», είπε ο κ. Σαμαράς.
  • Για τον Λευτέρη Παπαδόπουλο, «ζωντανό μνημείο της ελληνικής δημοσιογραφίας», όπως χαρακτηριστικά τον αποκάλεσε ο Πάνος Σόμπολος, «ό,τι και να κάνουμε είναι λίγο μπροστά στα όσα έχει προσφέρει. Από το 1959 είναι στα ''ΝΕΑ''. Προσφέρει επί 50 χρόνια στη δημοσιογραφία και την κοινωνία», είπε ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ.
  • «Απ' αυτή τη συναυλία δεν θα λείπει κανείς», τόνισε ο βουλευτής Φλώρινας, Γιώργος Λιάνης, παλιός φίλος και συνάδελφος του «φετινού ήρωα των Πρεσπών», όπως αποκάλεσε τον Λευτέρη Παπαδόπουλο, ο οποίος βαθύτατα συγκινημένος ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους.
  • «Ελπίζω να είναι βραδιά χαράς για τον κόσμο που περνά δύσκολες στιγμές κυρίως στο δικό μας επάγγελμα», είπε. Και χωρίς να χάσει το χιούμορ του συμπλήρωσε: «Μ' αυτή την υπέρτατη τιμή που μου αποδίδετε αισθάνομαι ως προκείμενος νεκρός, που έλεγε και ο Γιάννης Θεοδωράκης».
  • Σημειώνεται πως μεγάλο μέρος από τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν, σύμφωνα με επιθυμία του Λευτέρη Παπαδόπουλου, για την προστασία του Δρυμού της Πάρνηθας, που έχει υποστεί ανεπανόρθωτες ζημιές από τις αλλεπάλληλες πυρκαγιές των τελευταίων χρόνων.

Τα φετινά Πρέσπεια ξεκινούν στις 21 Αυγούστου και ολοκληρώνονται στις 24 Αυγούστου.

  • Στη συνέντευξη Τύπου, σήμερα, με την ευκαιρία της παρουσίασης του προγράμματος των φετινών επετειακών εκδηλώσεων, παρόντες ήταν ο βουλευτής Φλώρινας, Στάθης Κωνσταντινίδης, ο νομάρχης, Γιάννης Βοσκόπουλος, και ο δήμαρχος Πρεσπών, Λάζαρος Ναλπαντίδης, καθώς και η φετινή αριστούχος των Πανελληνίων, με 19.824 μόρια, Αλεξάνδρα Αρβανιτάκη, από τη Φλώρινα, στην οποία απένειμε τιμητικό έπαινο ο υπουργός Πολιτισμού.

No comments: