Saturday, July 25, 2009

Η Αλισον Μουαγέ στο Φεστιβάλ Σάνης

  • Η Βρετανή ερμηνεύτρια εμφανίζεται το Σάββατο με το Τρίο του Μισέλ Λεγκράν

Στο ξεκίνημά της, προσανατολιζόταν σε σπουδές συντονισμού και κουρδίσματος πιάνου... Πολλά άλλαξαν από τότε όμως, και η Αλισον Μουαγέ, ευτυχώς για εμάς, έγινε η τραγουδίστρια και τραγουδοποιός που πολλοί περιμένουν με ανυπομονησία να απολαύσουν το επόμενο Σάββατο, στο πλαίσιο των φετινών εκδηλώσεων του Sani Festival.

Μαζί με το Τρίο του Μισέλ Λεγκράν, η Αλισον Μουαγέ υπόσχεται να μεταφέρει την πανκ διάθεσή της επί σκηνής, συνδυάζοντας τη βαθιά φωνή της με τις ιδιαίτερες χορευτικές της ικανότητες για μια βραδιά που κορυφώνει το αφιέρωμα του Φεστιβάλ στον Μισέλ Λεγκράν υπό τον τίτλο Music on Film vs Film on Music. Το αφιέρωμα ξεκινά στη Σάνη με προβολές την Πέμπτη 30 Ιουλίου.

Η Βρετανή Αλισον Μουαγέ έγινε γνωστή με το κομμάτι Only You που ερμήνευσε ως μέλος του συγκροτήματος Yazoo, στο οποίο την οδήγησε η γνωριμία της με τον Βινς Κλαρκ από τους Depeche Mode, στις αρχές της δεκαετίας του ’80. Από τότε, έχει κερδίσει το βρετανικό κοινό και όχι μόνον, ολοκληρώνοντας το πρώτο της προσωπικό άλμπουμ, το Alf. Ακολουθούν πολλά ακόμη βραβεία και άλμπουμ, καριέρα στην Αμερική και, στα τέλη του 2001, η πρώτη επαφή με το θέατρο, στην παράσταση του μιούζικαλ Σικάγο, στο Γουέστ Εντ του Λονδίνου.

Αυτό το Σάββατο, η Αλισον Μουαγέ δανείζει τη φωνή της στο Τρίο του Λεγκράν, το οποίο αποτελείται από τον Μισέλ Λεγκράν στο πιάνο, τον Πιερ Μπουσαγκέ στο μπάσο και τον Ρεμί Βινιόλο στα ντραμς.

Τηλ. 2310-317.327, www.saniresort.gr/sanifestival

No comments: