Wednesday, July 8, 2009

Το τελευταίο σόου του Μάικλ Τζάκσον

  • Τηλεοπτικό υπερθέαμα για εκατομμύρια θαυμαστές ήταν η κηδεία του διάσημου τραγουδιστή χθες στο Λος Αντζελες


Το χρυσό φέρετρο του Μάικλ Τζάκσον καλυμμένο με κόκκινα τριαντάφυλλα τη στιγμή που μεταφέρεται από τους αδελφούς Τζάκσον στο Staples Center, όπου ο διάσημος τραγουδιστής «έδωσε την τελευταία του παράσταση», ενώπιον 17.500 θεατών, αλλά και εκατοντάδων εκατομμυρίων τηλεθεατών σε ολόκληρο τον κόσμο (RΕUΤΕRS/ΚΕVΟRΚ DJΑΝSΕΖΙΑΝ)


ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ. Εντυπωσιακή και με έντονο το στοιχείο της συγκίνησης ήταν η χθεσινή εκδήλωση στη μνήμη του Μάικλ Τζάκσον, μετά τη σύντομη επιμνημόσυνη δέηση στο «κοιμητήριο των σταρ» του Λος Αντζελες, Φόρεστ Λόουν Μεμόριαλ Παρκ του Χόλιγουντ.

Μετά το πέρας της ιδιωτικής αυτής τελετής, η οποία διήρκεσε περίπου 30 λεπτά, η σορός του Τζάκσον μεταφέρθηκε στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ Staples Center του Λος Αντζελες. Το χρυσό φέρετρο, αξίας 25.000 δολαρίων, τοποθετήθηκε στο κέντρο της σκηνής του γηπέδου όπου, ενώπιον 17.500

θαυμαστών του «βασιλιά της ποπ» τραγούδησαν πολλοί μαύροι καλλιτέχνες όπως η Μαράια Κάρεϊ, ο Στίβι Γουόντερ, ο Λάιονελ Ρίτσι και άλλοι.

Παρέστησαν επίσης οι διάσημοι μπασκετμπολίστες Κόμπε Μπράιαν και Μάτζικ Τζόνσον, η ηθοποιός Μπρουκ Σιλντς, η οποία και ξέσπασε σε λυγμούς όταν ανέβηκε στη σκηνή να μιλήσει για τον Τζάκσον, καθώς και ο γιος του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ. «Είμαι εδώ εκπροσωπώντας εκατομμύρια θαυμαστών του σε ολόκληρο τον κόσμο που μεγάλωσαν ακούγοντας τον Μάικλ, που εμπνεύστηκαν και αγάπησαν τον Μάικλ από απόσταση. Με κάποιον τρόπο, όταν ο Μάικλ Τζάκσον τραγουδούσε και όταν χόρευε σε έκανε να πιστεύεις στον εαυτό σου» τόνισε η τραγουδίστρια Κουίν Λατίφα .

«Οταν έκανε τον χορό του “περπατήματος του φεγγαριού” (moonwalk), έπαθα σοκ. Ηταν μαγικό. Εκτοξεύθηκε και ποτέ ξανά δεν πάτησε στο έδαφος. Η ζωή του Μάικλ ήταν όμορφη» ανέφερε ο ιδρυτής της δισκογραφικής εταιρείας Μotown Μπέρι Γκόρντι.

«Χρειαζόμαστε τον Μάικλ εδώ μαζί μας, αλλά ο Θεός πρέπει να τον χρειαζόταν πολύ περισσότερο» είπε ο Στίβι Γουόντερ. Η τελετή άρχισε με την ανάγνωση μηνύματος του Νέλσον Μαντέλα από τον τραγουδιστή Σμόκι Ρόμπινσον .

Εξω από το Staples Center ολιγάριθμοι θαυμαστές του τραγουδιστή αγόραζαν μπλουζάκια, πόστερ, περιδέραια, ακόμη και λευκά γάντια, σαν αυτά που συνήθιζε να φορά. Ενώ πάντως η αστυνομία υπολόγιζε ότι θα συγκεντρώνονταν περίπου 250.000 άνθρωποι, προσήλθαν μόλις χίλιοι.

Θαυμαστές του Τζάκσον από τις ΗΠΑ αλλά και από την Αγγλία ταξίδεψαν ως το Λος Αντζελες, πολλοί εξ αυτών χωρίς καν εισιτήριο. Εκτός από το Λος Αντζελες τη χθεσινή εκδήλωση παρακολούθησαν εκατοντάδες εκατομμύρια τηλεθεατές σε ολόκληρο τον κόσμο. Θαυμαστές του Τζάκσον συγκεντρώθηκαν σε εμπορικό κέντρο του Χονγκ Κονγκ προκειμένου να παρακολουθήσουν εκδήλωση προς τιμήν του. Κρατώντας λευκά κεριά αναμμένα τήρησαν σιγή 30 δευτερολέπτων.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες περίπου 50 κινηματογράφοι μετέδωσαν δωρεάν την εκδήλωση του Staples Center. Το χρυσό φέρετρο με τη σορό του Μάικλ Τζάκσον, στην πορεία του προς το κοιμητήριο, συνόδευε αυτοκινητοπομπή, αποτελούμενη από πέντε Ρολς Ρόις, τρεις Κάντιλακ και δέκα μαύρα τζιπ Range Rover. Εφτασε στο κοιμητήριο 15 λεπτά μετά την αναχώρησή της από το πατρικό του νεκρού. Τα γεγονότα κατέγραφαν τουλάχιστον 20 ελικόπτερα τηλεοπτικών σταθμών.

Οι αρχές απέκλεισαν τμήματα των αυτοκινητοδρόμων την ώρα της πρωινής κυκλοφοριακής αιχμής στο Λος Αντζελες, προκειμένου να διέλθει η αυτοκινητοπομπή.
  • ΤΟ ΒΗΜΑ, Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

No comments: