Friday, July 24, 2009

Μουσικές και τραγούδια για όλα τα γούστα

Καλλιόπη Βέττα
Μουσικές του κόσμου, «πολύγλωσσα» τραγούδια, σπάνια κομμάτια, ερωτικά, παραδοσιακά, αυτοσχεδιασμούς και εναλλακτικούς μουσικούς δρόμους, θα παρουσιάσουν η Μαρία Φαραντούρη και η Μάρθα Φριντζήλα (29/7, 9 μ.μ.) στο θέατρο «Δόρα Στράτου» (Λόφος Φιλοπάππου). Οι δύο ερμηνεύτριες προσεγγίζουν την παραδοσιακή μουσική, το ρεμπέτικο, τη μουσική της Μεσογείου, των Βαλκανίων, της Μικράς Ασίας, και το έργο Ευρωπαίων και Αμερικανών συνθετών του 20ού αιώνα.

Ο Δημήτρης Μπάσης και η Γιώτα Νέγκα συναντώνται αύριο στις Γούβες Αρτεμισίου Εύβοιας και ερμηνεύουν έργα Ελλήνων συνθετών, τις επιτυχίες της προσωπικής τους δισκογραφίας, αλλά και αγαπημένα λαϊκά και παραδοσιακά τραγούδια.

Οι: Καλλιόπη Βέττα, Μάνια Παπαδημητρίου, Γιάννης Κ. Ιωάννου, παρουσιάζουν στις 8/8 (9 μ.μ.) στο θέατρο «Απόλλων» στη Σύρο, τη μουσικο-θεατρική παράσταση «Ερωτας και αθανασία». Η βραδιά πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ερμούπολης.

Σήμερα (9.30 μ.μ.) ο πιανίστας - συνθέτης Βασίλης Τσαμπρόπουλος θα παρουσιάσει στο Λόφο της Σάνης, στο πλαίσιο του 17ου Sani Festival, ρεσιτάλ πιάνου με τίτλο «The promise» («Η υπόσχεση»), βασισμένο στον τελευταίο ομότιτλο δίσκο του.

Συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου, την 1η Αυγούστου, στην παραλία Αγ. Νικολάου Αρτέμιδος. Ο γνωστός τραγουδοποιός θα μας χαρίσει τραγούδια γεμάτα αρώματα και χρώματα, σ' ένα ταξίδι από το θεσσαλικό κάμπο μέχρι την κοιλάδα του Λιβάνου. Μαζί του οι: Αλέξης Αποστολάκης, Δημήτρης Μπασλάμ, Δημήτρης Μυστακίδης, Φώτης Σιώτας, Florian Mikuta, Τάσος Μισυρλής και Ανδρέας Πολυζωγόπουλος. Στον ίδιο χώρο, στις 8/8, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με ιδιαίτερο ήχο και ανατρεπτικές ενορχηστρώσεις, με νέες προσεγγίσεις σε γνωστά τραγούδια από τη δισκογραφία του, αλλά και αυτή άλλων δημιουργών, καθώς και με κάποια νέα που πρόσφατα κυκλοφόρησαν. Μαζί του οι: Γιώργος Καλούδης, Μιχάλης Καπηλίδης και Σταύρος Λάντσια.

Οι: Ελένη Τσαλιγοπούλου, Γιώργος Ανδρέου, Μανώλης Καραντίνης παρουσιάζουν αγαπημένα τραγούδια, την 1/8 στη Σύμη και στις 2/8 στις Πηγές Καλλιθέας στη Ρόδο.

No comments: