Friday, July 10, 2009

Ενας «χίπης του Γούντστοκ» ξεσήκωσε το ΟΑΚΑ

  • Υποδειγματική από κάθε άποψη η προχθεσινή συναυλία του Κάρλος Σαντάνα μπροστά σε 25.000 θεατές



Ο παλαίμαχος Κάρλος Σαντάνα δεν παρέλειψε, μεταξύ άλλων, να αποτίσει τον δικό του φόρο τιμής στον Μάικλ Τζάκσον, διασκευάζοντας με μοναδικό τρόπο το «She΄s out of my life» (ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ)

Αυτή, λογικά, ήταν η συναυλία της χρονιάς. Οχι μόνο επειδή ο Κάρλος Σαντάνα ήταν εξαιρετικός, αλλά κυρίως διότι ήταν μια από τις πολύ λίγες φορές που, τουλάχιστον στον συναυλιακό τομέα, το ελληνικό κοινό ένιωσε ότι πατάει σε ευρωπαϊκό έδαφος. Ολα έγιναν στην εντέλεια: από την προσέλευση των 25.000 θεατών και την άνετη καθοδήγησή τους από το πολυπληθές προσωπικό της διοργανώτριας εταιρείας Εleven Group ως την έξοδό τους, στις 11.30 το βράδυ, από το Ολυμπιακό Στάδιο.

Ανθρωποι κάθε ηλικίας βρέθηκαν εκεί για να δουν και να ακούσουν από κοντά τον «ζωντανό θρύλο» του Γούντστοκ, ο οποίος με τη σειρά του δεν άφησε κανέναν παραπονεμένο, παρουσιάζοντας όλες σχεδόν τις μεγάλες επιτυχίες της 40χρονης καριέρας του- και όχι μόνο. Η έξυπνη ιδέα του Ντέμη Νικολαΐδη να στήσει τη σκηνή όχι στο πέταλο όπως γίνεται συνήθως αλλά κατά μήκος του σταδίου, με αποτέλεσμα να χάσει ακόμη και μερικές χιλιάδες εισιτήρια, λειτούργησε αποτελεσματικά, καθώς όλοι οι θεατές είχαν την ίδια οπτική πρόσβαση στη σκηνή και το μοναδικό δίλημμά τους όταν αγόραζαν εισιτήριο ήταν το αν θα επέλεγαν να είναι όρθιοι μέσα στον αγωνιστικό χώρο ή καθισμένοι στην κερκίδα.

O σον αφορά το περιεχόμενο της συναυλίας όσοι πίστευαν ότι θα ήταν ακόμη ένα νοσταλγικό σετ κλασικού ροκ, γελάστηκαν. Ενα συγκρότημα ευέλικτο σε κάθε επιλογή του Σαντάνα, με δύο εκρηκτικούς περκασιονίστες, έναν ντράμερ που δεν άφηνε τίποτε όρθιο στο πέρασμά του, πνευστά, πλήκτρα, μπάσο, δύο πολύ καλούς τραγουδιστές και τον ίδιο τον Σαντάνα στον ρόλο του συντονιστή-σκηνοθέτη, παρουσίασε χιλιοακουσμένα τραγούδια, όπως τα «Βlack Μagic Woman», «Jingo», «Οye Como Va», «Μaria, Μaria» και «Smooth», προτρέποντας και τον πιο δύστροπο θεατή να χορέψει μαζί του. «Είμαι χίπης του Γούντστοκ και απόψε σας καλώ να αλλάξουμε τον κόσμο μαζί, με αγάπη και ειρήνη» φώναξε κάπου στη μέση της συναυλίας ο Κάρλος Σαντάνα. Και όταν διασκεύασε με μοναδικό τρόπο το «She΄s out of my life» του Μάικλ Τζάκσον, λέγοντας «Σ΄ αγαπάμε, Μάικλ», κανένας από τους χιλιάδες θεατές δεν έμεινε ασυγκίνητος.

No comments: