Wednesday, July 29, 2009

Το φεστιβάλ Θεσσαλονίκης τιμά τον Μισέλ Λεγκράν

Ο Χρυσός Αλέξανδρος θα απονεμηθεί στον μουσικοσυνθέτη των Oscar, Michel Legrand από τη Διευθύντρια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Δέσποινα Μουζάκη. Η απονομή θα γίνει στη 1 Αυγούστου, Λόφο της Σάνης, στη Χαλκιδική, λίγο πριν τη συναυλία του μουσικοσυνθέτη.

Ο Michel Legrand ανεβαίνει στον Λόφο της Σάνης ύστερα από πρόσκληση της Καλλιτεχνικής Διευθύντριας του φεστιβάλ, Όλγας Ταμπουρή - Μπάμπαλη, στα πλαίσια του κινηματογραφικού αφιερώματος το οποίο περιλαμβάνει την προβολή ταινιών της χρυσής εποχής του γαλλικού κινηματογράφου, τη μουσική επένδυση των οποίων συνέθεσε ο ίδιος. To κινηματογραφικό αφιέρωμα πραγματοποιείται στα πλαίσια της συνεργασίας των δύο πολιτιστικών φορέων για τη 50η επέτειο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
Είναι η πρώτη φορά που ο διάσημος καλλιτέχνης με 50 χρόνια πλούσιας και δημιουργικής καριέρας θα έρθει στη χώρα μας όχι ως επισκέπτης αλλά ως τιμώμενος καλλιτέχνης για να ερμηνεύσει γνωστές του επιτυχίες, με συνοδεία, μάλιστα, τη μαγευτική φωνή της Alison Moyet.

No comments: