Friday, July 31, 2009

Ο Λεωνίδας Καβάκος στο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Γκράφενεγκ

  • Ο Έλληνας διεθνούς φήμης βιολονίστας και μουσικός διευθυντής της φημισμένης ορχήστρας «Καμεράτα Σάλτσμπουργκ», Λεωνίδας Καβάκος, θα είναι ο σολίστ της μεγάλης συναυλίας στις 22 Αυγούστου στο «3. Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Γκράφενεγκ» στην Κάτω Αυστρία, όπου θα ερμηνεύσει το «Δεύτερο κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα» του Μπέλα Μπάρτοκ, συνοδευμένος από την Ορχήστρα Φεστιβάλ Βουδαπέστης με διευθυντή τον Ιβαν Φίσερ.
  • Το ξακουστό Φεστιβάλ Γκράφενεγκ, στην ομώνυμη, γραφική, κωμόπολη, βορειοδυτικά της Βιέννης, πραγματοποιείται φέτος από τις 20 Αυγούστου μέχρι τις 6 Σεπτεμβρίου, και στις εκδηλώσεις του με συναυλίες ορχηστρών και ρεσιτάλ, τόσο στο παλιό ανάκτορο όσο και στο υπερσύγχρονο και αρχιτεκτονικά πρωτότυπο νέο αμφιθέατρό του, αναμένεται να συγκεντρώσει χιλιάδες μουσικόφιλους από την Αυστρία και τις γειτονικές της χώρες.
  • Στο Γκράφενεγκ, ο Λεωνίδας Καβάκος θα βρεθεί σε έναν, κατά κάποιο τρόπο, ιστορικό για την Ελλάδα, χώρο, καθώς η μόνιμη ορχήστρα του Φεστιβάλ Γκράφενεγκ είναι η με τα 100 και πλέον χρόνια δράσης, φημισμένη «Νίντερεστεραιχισε Τόνκιουνστλερ», της οποίας γενικός διευθυντής διετέλεσε από το 1979 μέχρι το 1985 ο διαπρεπής Ελληνας αρχιμουσικός και αργότερα γενικός διευθυντής των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ, Μιλτιάδης Καρύδης.
  • Ο Λεωνίδας Καβάκος, ο οποίος έχει καθιερωθεί διεθνώς ως σπάνιας ποιότητας βιολονίστας και καλλιτέχνης, θεωρούμενος από τους μεγαλύτερους Ελληνες μουσικούς από την εποχή της Μαρίας Κάλλας και του Δημήτρη Μητρόπουλου, έχει πραγματοποιήσει πλήθος εμφανίσεων σε όλο τον κόσμο με αναγνωρισμένες ορχήστρες και μαέστρους.
  • Από τον Οκτώβριο του 2007 και για πέντε χρόνια έχει αναλάβει τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή της φημισμένης ορχήστρας «Καμεράτα Σάλτσμπουργκ» στην πόλη της αποκαλούμενης «μεγαλύτερης μουσικής ιδιοφυίας όλων των εποχών», του Αυστριακού μουσουργού Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, διαδεχόμενος εκεί τον Αγγλο αρχιμουσικό σερ Ρότζερτ Νόρινγκτον. [www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΠΕ –ΜΠΕ]

No comments: