Wednesday, July 1, 2009

Εκτός διαθήκης του Μάικλ Τζάκσον ο πατέρας του

  • Την κηδεμονία των τριών παιδιών και την διαχείριση του ράντσου «Neverland» ανέλαβε η μητέρα του
Ο Μάικλ μαζί με τον πατέρα του

Δεν περιλαμβάνει τον πατέρα του στη διαθήκη που άφησε ο Μάικλ Τζάκσον. Ο «βασιλιάς της ποπ» όρισε την κατανομή της περιουσίας του ανάμεσα στη μητέρα του, τα τρία του παιδιά και ένα ή περισσότερα φιλανθρωπικά ιδρύματα, αλλά δεν προέβλεπε τίποτε για τον πατέρα του Τζόζεφ Τζάκσον, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Wall Street Journal».

Ένας δικηγόρος του Μάικλ Τζάκσον ενδέχεται να καταθέσει την διαθήκη αυτή, που συντάχθηκε σύμφωνα πάντα με πληροφορίες το 2002, την Πέμπτη σε δικαστήριο του Λος Άντζελες. Εκτελεστές της διαθήκης είναι ο δικηγόρος Τζον Μπράνκα και ο μουσικός παραγωγός Τζον Μακλέιν, φίλος του καλλιτέχνη. Ο Τζον Μπράνκα, ο οποίος συνεργάσθηκε με τον Μάικλ Τζάκσον από το 1980 έως το 2006 και είχε προσληφθεί και πάλι μια εβδομάδα πριν από τον θάνατό του, συνέταξε τη διαθήκη αυτή, σύμφωνα με την Wall Street Journal. Οι γονείς του τραγουδιστή δήλωσαν ότι δεν έχουν δει το κείμενο αυτό, ανέφερε ο δικηγόρος τους μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην εφημερίδα.

Η διαχείριση της κληρονομιάς του Μάικλ Τζάκσον εξελίσσεται σε σπαζοκεφαλιά εξαιτίας της πολυπλοκότητάς της, δεδομένου ότι περιλαμβάνει συμμετοχή κατά 50% στη Sony/ATV Music Publishing και δεδομένης της έκτασης των χρεών του, που σύμφωνα με την εφημερίδα ανέρχονται σε 500 εκατομμύρια δολάρια. Στο δημοσίευμα δεν διευκρινίζεται εάν το θέμα της κηδεμονίας των παιδιών του αναφέρεται στη διαθήκη. Χθες δικαστήριο του Λος Άντζελες ανέθεσε την προσωρινή τους κηδεμονία στη μητέρα του. Η Κάθριν Τζάκσον, η μητέρα του Μάικλ Τζάκσον, αναλαμβάνει επίσης τη διαχείριση του ράντσου «Neverland» της Καλιφόρνια αλλά και τα δικαιώματα των τραγουδιών των Beatles.

  • ΤΑ ΝΕΑ: Τρίτη 30 Ιουνίου 2009, Τελευταία ενημέρωση: 30/06/2009 13:21, Web-Only

No comments: