Saturday, May 23, 2009

Λάτιν, χιπ χοπ και ελεκτρο-τάνγκο

  • Τι θα δούμε σε Θέατρο Βράχων, «Τεχνόπολι» και Ιππικό Ομιλο
  • Το καλοκαίρι έφτασε και μαζί του, μεταξύ άλλων, έφερε και τα κατά τόπους φεστιβάλ, που ψυχαγωγούν, ευφραίνουν και δροσίζουν τους θαμώνες τους. Φεστιβάλ πάνω σε νέες ιδέες, με μουσικές και τραγούδια, παραστάσεις, ταινίες, μπάντες εκ του εξωτερικού αλλά και του εσωτερικού.


Και οι «Ορίσας» στην Αθήνα
Και οι «Ορίσας» στην Αθήνα
  • «Αφιέρωμα στις γειτονιές του κόσμου». Υπ αυτόν τον τίτλο το «23ο Φεστιβάλ Υμηττού» ταξιδεύει το κοινό του ανά την υφήλιο. Καλλιτέχνες από την Αργεντινή έως το Μεξικό αλλά και από τους πιο κοντινούς μας δρόμους υπόσχονται να μεταφέρουν άλλες ανάσες, ελπίδες και όνειρα διαπιστώνοντας κόσμους που συγγενεύουν, που επικοινωνούν, που συναλλάσσονται. Μουσική, θέατρο, χορός, κινηματογράφος, εκδηλώσεις για παιδιά και εικαστικοί περίπατοι θα φιλοξενηθούν στο «Θέατρο Βράχων, Μελίνα Μερκούρη» και στο θέατρο «Αννα Συνοδινού» και στις «Γιορτές στους Δρόμους», από την Τρίτη έως τις 23 Ιουλίου.
Λάτιν μελωδίες τραγουδά η Λίλα Ντάουνς
Λάτιν μελωδίες τραγουδά η Λίλα Ντάουνς
  • Η Λίλα Ντάουνς, ερμηνεύτρια που έχει εκσυγχρονίσει με μοναδικό τρόπο μεξικάνικα και λάτιν κομμάτια, ενώ αποδίδει και τις δικές της συνθέσεις με στίχους επηρεασμένους από την παράδοση και τα σύγχρονα προβλήματα των μειονοτήτων, ανοίγει τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ την Τρίτη. Ακολουθούν Πέμπτη και Παρασκευή οι Active Member, Λορίνα Μακένιτ, «Ελένη» με τον Β. Παπαβασιλείου, Μόνικα, Δ. Μητροπάνος, Αλκίνοος Ιωαννίδης, «Ηλέκτρα Αυτουργός», Τάιγκερ Λίλις, Schoolwave, Βασίλης Τσαμπρόπουλος, Dino Saluzzi &Anja Lechner, Μανού Κασέ, Guisy Ferreri, Paul Weller, Cosmic Music Festival, Nine Inch Nails & Janes Addiction, Birds, Corazon Latino.
  • Το φεστιβάλ «Κόσμος» θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στις 30 Ιουνίου και 1 Ιουλίου, στον «Ιππικό Ομιλο» στου Γουδή και θα είναι προσανατολισμένο στη «Γουόρλντ» μουσική. Κύριες καλλιτεχνικές ατραξιόν της πρώτης βραδιάς είναι τα ονόματα του μπλουζ τραγουδιστή Σόλομον Μπερκ και του λάουντζ παραγωγού Νίκολα Κόντε. Από τα ονόματα των καλλιτεχνών που θ ακούσουμε τη δεύτερη βραδιά κρατάμε αυτά των ελέκτρο-τάνγκο «Μπαχοφόντο» και των χιπ χόπερ από την Κούβα «Ορίσας».
  • Καλλιτέχνες και συγκροτήματα από 14 διαφορετικές χώρες της Ευρώπης θα συμμετέχουν στο φετινό 9ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τζαζ, που διοργανώνει η «Τεχνόπολις» από την Τετάρτη έως τις 31 Μαϊου.
  • Σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου του Δ.Σ. της «Τεχνόπολις», κ. Φώτη Ιγνατίου, η επιτροπή επιλογής είχε φέτος περισσότερη δουλειά, αφού οι ελληνικές υποψηφιότητες έφθασαν τις 19, αριθμός πολλαπλάσιος σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές και μάλιστα με πολύ ποιοτικά συγκροτήματα. Τελικά την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο ταλαντούχος σαξοφωνίστας της ελληνικής τζαζ σκηνής Γιάννης Κασσέτας με το συγκρότημά του.

Σημειώνεται πως η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

No comments: