- Περίεργος άνθρωπος ο Νικήτας Κλιντ. Δεκαέξι χρόνια αναμεμειγμένος με την «ανεξάρτητη» μουσική της Ελλάδας και ακόμη δεν έχει βάλει μυαλό: ο δρόμος που ακολουθεί όχι μόνο δεν μπορεί να του φέρει χρήματα, αλλά ούτε καν δημοσιότητα. Και όμως, ούτε τα παρατάει ούτε βάζει νερό στο κρασί του, εν προκειμένω στη μουσική του. Το νέο του πρότζεκτ «Cheap Science: Εnemy» ακούγεται δυνατά, δεν μπαίνει κάτω από μια συγκεκριμένη ταμπέλα (οι λούπες, τα ροκ και τα dub στοιχεία συνυπάρχουν στα 17 κομμάτια του δίσκου) και επιπροσθέτως κυκλοφορεί δωρεάν στο Διαδίκτυο- κάτι αντίθετο προς το οικονομικό συμφέρον, τόσο του ιδίου όσο και της εταιρείας του.
- «Πρότεινα στην εταιρεία να το κάνει και, προαιρετικά, όσοι από τους ακροατές θέλουν, να πληρώνουν για να “κατεβάζουν” το άλμπουμ. Δεν μπόρεσε να γίνει αυτό και έτσι το έκανα μόνος μου. Αλλωστε κανείς δεν μπορεί να νικήσει το Ιnternet. Το εν λόγω blog έχουν επισκεφθεί 30.000 άνθρωποι. Σιγά μην το αγόραζαν όλοι αυτοί... Μέσω αυτής της διαδικασίας,πιθανότερο είναι ότι θα βρεθούν άνθρωποι που στο μέλλον θα αγοράσουν ένα άλμπουμ μου, παρά ότι όλοι όσοι “μπήκαν” στο blog το αγόρασαν... και τώρα τους έχασα. Το CD είναι ευτελές πλέον. Ούτε εγώ δεν αγοράζω. Ούτε “κατεβάζω” όμως μουσική από το Ιnternet, βαριέμαι» λέει ο ίδιος.
- Ο Νικήτας Κλιντ δεν μασάει τα λόγια του και δεν κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του. Δεν το έκανε ούτε όταν ήταν μέλος των Αctive Μember (από το 1993 ως το 2002) ούτε όταν δημιούργησε τις Ρόδες. «Χώρος υπάρχει για όλους και κυκλοφορούν πολύ ωραία πράγματα.Το πρόβλημα είναι ότι η ελληνική δισκογραφία έχει στραφεί στα σκυλάδικα. Δεν έχει καμία σχέση με τη μουσική που παίζει και ακούει ο κόσμος. Από την άλλη, είναι δύσκολο να ακούσεις αληθινά μουσική όταν έχεις μεγαλώσει σε... ψυγείο. Μουσική μπορείς να παίξεις όπου βρεις χώρο. Λυπάμαι αυτούς που κάθονται σε ένα τραπέζι και ακούν στη σκηνή τον τραβαδούρο με την κιθάρα».
- Απόψε στις 23.00 στον «Στάβλο» (Ηρακλειδών 10, Θησείο), με ελεύθερη για το κοινό είσοδο, ο Κλιντ θα παρουσιάσει για πρώτη φορά το άλμπουμ του στο πλαίσιο του ανοιχτού δημιουργικού καλέσματος bCreative, που απευθύνεται κυρίως σε νέους δημιουργούς. «Δυστυχώς, δεν υπάρχουν χώροι για νέους καλλιτέχνες.Η κουλτούρα του Νεοέλληνα είναι οι καφετέριες και τα κέντρα έντεχνου-τραβαδούρικου στυλ».
Το «Cheap Science: Εnemy» του Νικήτα Κλιντ κυκλοφορεί από την εταιρεία Αrchangel. [
]
No comments:
Post a Comment