Thursday, May 28, 2009

Σπρίνγκστιν: «Οι συναυλίες είναι ένα ταξίδι ζωής έως το τέλος»

«Τις  συναυλίες τις  απολαμβάνω, αλλά  περισσότερο τις  χρειάζομαι», λέει ο  Μπρους Σπρίνγκστιν.  «Είναι αυτό που με  κινητοποιεί στη σκηνή και  που με παρακινεί να γράφω όλα αυτά τα  χρόνια»
  • Ο ΣΠΡΙΝΓΚΣΤΙΝ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ «ΑΝΑΣΤΗΣΕΙ» ΤΟ ΓΚΛΑΣΤΟΝΜΠΕΡΙ

  • Η Έμιλι Ίβις και ο πατέρας της, Μάικλ, που έχουν τη φάρμα (Σόμερσετ) και την ευθύνη του φεστιβάλ, είναι έτοιμοι να αντικρούσουν τις κατηγορίες πως φέτος γέμισαν με «μουσική των μπαμπάδων». «Το ξέρουμε ότι θα υπήρχαν αντιρρήσεις σε οτιδήποτε και αν κάναμε αλλά, αν πέρσι διδαχθήκαμε κάτι, αυτό είναι ότι πρέπει να ακολουθούμε το ένστικτό μας», λένε. «Το να έχεις τον Σπρίνγκστιν και τον Νιλ Γιανγκ σε ένα Σαββατοκύριακο, ήταν μια επιλογή που ξάφνιασε πολλούς. Όμως παρουσιάστηκε η ευκαιρία να έχουμε και τους δυο, και δεν θα μπορούσαμε να την αφήσουμε».
  • Ο Μπρους πιστεύει πολύ σε αυτόν τον διάλογο που έχει με το κοινό του μέσα από τις συναυλίες. «Δεν μοιάζει με κανέναν άλλο διάλογο αυτός. Έχει σχέση με όλα όσα ο κόσμος σε κάνει να νιώθεις. Δημιουργείς μαζί του έναν χώρο», έλεγε στο «Rolling Stone». «Συμμετέχεις μαζί του σε κάτι φανταστικό, στη ζωή που ονειρεύεσαι να ζήσεις, τη χώρα που ονειρεύεσαι, το μέρος στο οποίο θέλεις να μεγαλώσεις τα παιδιά σου. Μoιράζεσαι με τον κόσμο τα πράγματα που σου δημιουργούν ευδαιμονία και εκείνα που σε σκοτεινιάζουν και θέλεις να τα πολεμήσεις. Δεν μπορώ να το κάνω μόνος μου, έχω ανάγκη το κοινό μου. Θα είναι ένα ταξίδι ζωής έως το τέλος». Ίσως γι΄ αυτό, τα λάιβ του «Αφεντικού» είναι σημείο αναφοράς για τις συναυλίες γενικότερα.
  • Δυσαρεστημένοι από το φετινό line up είναι αυτοί που δεν βλέπουν νέα ονόματα ανάμεσα στους headliners. «Έχεις 100.000 ανθρώπους σε ένα χωράφι και πρέπει να βρεις τρόπους να μείνουν ευχαριστημένοι. Ο Μπρους Σπρίνγκστιν είναι ένας από τους λίγους καλλιτέχνες που έχουν τα προσόντα και μπορούν να το καταφέρουν αυτό», λέει η Έμιλι Ίβις.
  • ΤΑ ΝΕΑ: Πέμπτη 28 Μαΐου 2009. Επιμέλεια: Μαρία Μαρκουλή

No comments: