Friday, January 8, 2010

Εlectro-opera για τον Δαρβίνο στο «Παλλάς»

Μια ξεχωριστή εμπειρία θα ζήσουν όσοι απόψε και αύριο το βράδυ έχουν κλείσει εισιτήρια για το «Παλλάς». Οι «Hotel Pro Forma», μία από τις πλέον πρωτοποριακές κολεκτίβες καλλιτεχνών στην Ευρώπη, με έδρα τη Δανία, παρουσιάζουν στην πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα μια electro-opera βασισμένη στη ζωή και τη θεωρία του Δαρβίνου. «Tomorrow in a Year» είναι ο τίτλος και πρόκειται για την πιο πρόσφατη παραγωγή τους.

Κάθε παράσταση των «Hotel Pro Forma» είναι ένα μεγάλο οπτικοακουστικό θέαμα και αποτέλεσμα συνεργασίας επαγγελματιών περφόρμερς της μουσικής, της αρχιτεκτονικής, του χορού, του κινηματογράφου, της επιστήμης, της λογοτεχνίας και των ψηφιακών μέσων. Στο έργο που θα δούμε στην Αθήνα τα οπτικά ερεθίσματα αναμειγνύονται αυτή τη φορά με την πρωτοποριακή μουσική των «The Knife». Ενας τραγουδιστής όπερας, ένας ποπ τραγουδιστής και ένας ηθοποιός αναδεικνύουν στη σκηνή τον Δαρβίνο, τον χρόνο και τη Φύση. Εξι χορευτές αναπαριστούν την ύλη της ζωής σε χορογραφία του Hiroaki Umeda ο οποίος εμπνέεται από το χιπ χοπ.

Εκατόν πενήντα χρόνια από την έκδοση της «Προέλευσης των Ειδών» (ενός βιβλίου που άλλαξε την αντίληψη των ανθρώπων για τους ίδιους και τον κόσμο) βιώνουμε το ταξίδι του Δαρβίνου με το πλοίο «The Beagle» την εποχή της νεότητάς του, παρασυρμένοι όπως κι εκείνος από την ομορφιά και τις δυνάμεις της Φύσης, οι οποίες αλλάζουν τα πάντα...

8, 9/1, Βουκουρεστίου 5, 9 μ.μ.

No comments: