Wednesday, January 13, 2010

7ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου: Διαγωνισμός για εννέα συνθέτες

Θωμάς Μπακαλάκος

Εννέα συνθέτες διαγωνίζονται απόψε στο 7ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου που για 7η συνεχή χρονιά διοργανώνει η Ένωση Φίλων της Ελληνικής Λόγιας Μουσικής στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. και Μ. Θεοχαράκη (Βασιλίσσης Σοφίας και Μέρλιν 1).

Φέτος συμμετέχουν εννέα συνθέτες των οποίων τα έργα επελέγησαν να διαγωνιστούν και είναι οι Γιάννης Αγγελάκης, Στυλιανός Δήμου, Λιάνα Ρουσιάνου-Πιπεράκη, Κούρτη Παπαμούστου, Βασίλειος Μπακόπουλος, Χαράλαμπος Ναβροζίδης, Πέτρος Πολίτης, Δημήτριος Σβυλτρίδης, Κυριακή Φλώρου.

Τα έργα θα ερμηνεύσει το κουιντέτο πιάνο της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών το οποίο αποτελούν οι μουσικοί Απόλλων Γραμματικόπουλος, πρώτο βιολί, Παναγιώτης Τζιώτης, δεύτερο βιολί, Πάρις Αναστασιάδης, βιόλα, Ισίδωρος Σιδέρης, τσέλο, και Άι Μοτοχάσι-Σιδέρη, πιάνο. Η Κριτική Επιτροπή αποτελείται από τον αρχιμουσικό Δημήτρη Αγραφιώτη, τον διευθυντή και αρχιμουσικό της ΚΟΑ Βύρωνα Φιδετζή, τον συνθέτη Νίκο Φυλαχτό, τον συνθέτη Νέστορα Τέυλορ και τον συνθέτη και πρόεδρο του Φεστιβάλ Θωμά Μπακαλάκο.

Από τα εννέα προκριθέντα έργα μετά το πέρας της αποψινής συναυλίας θα επιλέξει η επιτροπή εκείνα που θα βραβευθούν και εκείνα που θα διακριθούν.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν αύριο που θα γίνει και η απονομή των βραβείων. Η βραδιά θα κλείσει με την επανεκτέλεση των βραβευθέντων έργων. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας.

No comments: