Sunday, January 17, 2010

Ο Κωνσταντίνος Βήτα στο «Fuzz»

  • «Κάνω λιγότερες εμφανίσεις, γιατί νομίζω ότι δεν είμαι καλός περφόρμερ. Αισθάνομαι λίγο άβολα στις συναυλίες, έχω άγχος, ντρέπομαι λιγάκι» δήλωνε πρόσφατα στο «Επτά» της «Κ.Ε.» ο Κωνσταντίνος Βήτα.

Κι όμως, με αφορμή το έκτο του προσωπικό άλμπουμ, με τίτλο «Ενωση», που κυκλοφόρησε μόλις πριν από λίγον καιρό, το αγαπημένο παιδί της ελεκτρόνικα επιστρέφει στη σκηνή: την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου θα εμφανιστεί με το συγκρότημά του στο «Fuzz». Βασικός άξονας της βραδιάς, τα 14 νέα τραγούδια του, τα οποία συνέθεσε τη διετία 2007-2009.

Πάντα πιστός στον λυρισμό, τις κιθάρες αλλά και τους ηλεκτρονικούς ρυθμούς, ο Κ. Βήτα λέει για την «Ενωση»: «Ο τίτλος προέκυψε εντελώς τυχαία μια μέρα που ταξίδευα με το τρένο. Η λέξη "Ενωση" μου ήρθε στο μυαλό καθώς παρατηρούσα τους συνεπιβάτες γύρω μου άλλοτε βυθισμένους στις σκέψεις τους, άλλοτε να μιλάνε μεταξύ τους και άλλοτε να χαζεύουν έξω από το παράθυρο. Όλοι έμοιαζαν αποκομμένοι και συγχρόνως ενωμένοι κατά έναν περίεργο τρόπο».

Ο Κωνσταντίνος Βήτα γεννήθηκε στη Μελβούρνη της Αυστραλίας και μεγάλωσε στην Αθήνα. Παρακολούθησε μαθήματα κλασικής κιθάρας, σπούδασε ζωγραφική, ιστορία τέχνης, γραφικές τέχνες. Δούλεψε ως γραφίστας και δημοσιογράφος σε περιοδικά και το 1992 μαζί με τον Μιχάλη Δέλτα και τον Αντώνη Πι ίδρυσαν τους Στέρεο Νόβα. Μετά από πέντε χρόνια το συγκρότημα διαλύθηκε, αλλά ο ίδιος αποφάσισε να συνεχίσει μόνος. «Πιστεύω πως τα τραγούδια μου δεν μπορούν να διασκεδάσουν τον κόσμο, γιατί είναι αρκετά περίεργα. Παρ' ολ' αυτά, η επαφή με το κοινό μού αρέσει πολύ. Οταν βλέπω τα πρόσωπά τους, καταλαβαίνω γιατί φτιάχνω αυτή τη μουσική όλα αυτά τα χρόνια». *

No comments: