Sunday, January 24, 2010

Μικρές οι εκπτώσεις στα νυχτερινά κέντρα

Μειωμένες τιμές και μειωμένη προσέλευση. Τέσσερις λέξεις αρκούν για να περιγράψει κανείς πού οδηγείται η νυχτερινή διασκέδαση την τελευταία τριετία και ειδικά φέτος που η κρίση είναι ολοφάνερη.

Η διασκέδαση τις καθημερινές ανήκει στο μακρινό παρελθόν, οι τιμές -σύμφωνα με τους καταστηματάρχες- παραμένουν στάσιμες εδώ και δύο χρόνια, ενώ ακόμα και το γιορτινό table d' hote φέτος δεν ίσχυσε στα περισσότερα κέντρα. «Η νύχτα άλλαξε» λένε οι επιχειρηματίες και παραγωγοί, νοσταλγώντας τη δεκαετία του '90. Παρ' όλα αυτά, γενναιόδωρες εκπτώσεις μην περιμένετε. Το πολύ πολύ να εξοικονομίσετε 5-10 ευρώ το άτομο.

Μάλιστα τελευταία ανακαλύπτουν τρόπους να προσελκύσουν το κοινό, που διστάζει να ξοδευτεί. Κάπως έτσι καθιέρωσαν τη χαμηλότερη τιμή την Πέμπτη και Κυριακή. Ετσι, η είσοδος (με ποτό) την Πέμπτη και Παρασκευή στο «Αθηνών Αρένα» κοστίζουν 10 ευρώ και το Σάββατο 15. Φθηνότερη κατά 5 ευρώ είναι η Κυριακή στο «Διογένης Studio» αλλά και το «Fever», ενώ 20 ευρώ θα πληρώσετε για ποτό στο μπαρ της Ιεράς Οδού την Πέμπτη (αντί για 25 την Παρασκευή και το Σάββατο).

Το «Fever», από την άλλη, αποφάσισε να κάνει έκπτωση όχι μόνο στους όρθιους του μπαρ αλλά και σε όσους κλείνουν τραπέζι. Την Παρασκευή και το Σάββατο η φιάλη ουίσκι (κομπλέ) κοστίζει 190 και 210 ευρώ, ενώ την Κυριακή 170 και 190.

Στο «Μικρό Κεραμεικό», όπου εμφανίζονται ο Δημήτρης Μπάσης και ο Γεράσιμος Ανδρεάτος την Κυριακή το μεσημέρι πληρώνονας 35 ευρώ ανά άτομο, παρακολουθείτε το πρόγραμμα, τρώτε και πίνετε δωρεάν όσο κρασί θέλετε.

Στις συναυλίες, από την άλλη, μετρά η ετοιμότητα. Αρκετοί παραγωγοί καθιέρωσαν τα τελευταία χρόνια τη μειωμένη τιμή του εισιτηρίου στην προπώληση. Συνήθως η διαφορά μεταξύ έγκαιρης αγοράς και ταμείου (την ημέρα της συναυλίας) κυμαίνεται από 10 έως 15 ευρώ. Εξίσου δελεαστική και η σκέψη του «Half note» να καθιερώσει το «Half on Mondays», δηλαδή τις μειωμένες κατά το ήμισυ τιμές τη Δευτέρα -μια μέρα που συνήθως είχε χαμηλή προσέλευση.

Καλύτερη τιμή, επίσης, μπορείτε να διεκδικήσετε αν... μαζευτείτε πολλοί. Οι χοροί συλλόγων, οργανισμών, εταιριών συντηρούν ακόμα τις αδύναμες ημέρες στα νυχτερινά μαγαζιά και είναι λογικό να εξασφαλίζουν χαμηλότερες τιμές. Το Σάββατο ως πιο ισχυρή μέρα συνήθως εξαιρείται από τους χορούς, αλλά η Πέμπτη και η Κυριακή προσφέρονται. Από τα 50 άτομα και πάνω αρχίζουν οι εκπτώσεις στην τιμή φιάλης, ενώ από τα 100 και πάνω οι εκπτώσεις είναι γενναίες αφού το μπουκάλι πέφτει από τα 180 στα 120 ευρώ -πράγμα που σημαίνει πως ο καθένας αντί για 45 ευρώ θα πληρώσει 30.

Αν πάντως αναρωτιέστε ποιο είναι το ακριβότερο μαγαζί φέτος, να σας πούμε πως η φιάλη ουίσκι στο ντουέτο Μητροπάνου -Πέγκυς Ζήνα και στον Σάκη Ρουβά κοστίζει από 200 έως 220 ευρώ. Δηλαδή 10 ευρώ ακριβότερα από τον Γιάννη Πάριο και 50 ευρώ περισσότερο από την Αννα Βίσση...

No comments: