Monday, January 18, 2010

Τα βραβεία του 7ου Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου

Με ισάξια πρώτα βραβεία τιμήθηκαν οι συνθέτες Χαράλαμπος Ναβροζίδης, Δημήτρης Σβυλτρίδης και Πέτρος Πολίτης για τα έργα που παρουσίασαν στο 7ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου που διοργάνωσε η Ένωση Φίλων της Ελληνικής Λόγιας Μουσικής και που πραγματοποιήθηκε στις 14 και 15 Ιανουαρίου 2010, στην Αίθουσα του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β.Μ.Θεοχαράκη.

Επίσης, Βραβείο Μουσικών απονεμήθηκε στον συνθέτη Στυλιανό Δήμου και Διάκριση στη συνθέτρια Λιάνα Ρουσιάνου-Πιπεράκη.

Την Κριτική Επιτροπή αποτελούσαν ο αρχιμουσικός Δημήτρης Αγραφιώτης, ο διευθυντής και αρχιμουσικός της Κ.Ο.Α. Βύρων Φιδετζής, ο συνθέτης Νίκος Φυλαχτός, ο συνθέτης Νέστωρ Τέυλορ και ο συνθέτης και πρόεδρος του Φεστιβάλ Θωμάς Μπακαλάκος.

Τα έργα ερμήνευσε το κουιντέτο πιάνο της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών το οποίο αποτελούν οι μουσικοί: Απόλλων Γραμματικόπουλος πρώτο βιολί, Παναγιώτης Τζιώτης δεύτερο βιολί, Πάρις Αναστασιάδης βιόλα, Ισίδωρος Σιδέρης τσέλο και Αϊ Μοτοχάσι-Σιδέρη πιάνο.

Ενας μοναδικός στον ελληνικό μουσικό χώρο, θεσμός, είναι το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου, που χάρη στην επιμονή του εμψυχωτή του, του μουσικοσυνθέτη Θωμά Μπακαλάκου που έχει μια μακρά θητεία στο χώρο της έντεχνης μουσικής, και την στήριξη του μουσικόφιλου κοινού, επιβιώνει και έχει αγκαλιαστεί από όλους τους ανθρώπους της σοβαρής μουσικής.

No comments: