Sunday, January 25, 2009

Ο Κωνσταντίνος Βήτα στον Σταυρό του Νότου

Οι πρόβες έχουν ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο και πολλοί φανατικοί της καλής ηλεκτρονικής μουσικής ενδέχεται να περιμένουν ανήσυχα για την έναρξη της αυριανής βραδιάς. Από αύριο, 26 Ιανουαρίου και για λίγες ακόμα εβδομάδες, ο Σταυρός του Νότου θα φιλοξενεί τον Κωνσταντίνο Βήτα, για δύο συναυλίες κάθε εβδομάδα.

Ο Κωνσταντίνος Βήτα έχει καταφέρει να αναπτύξει ένα προσωπικό, αναγνωρίσιμο ύφος που χαρακτηρίζει μια ανήσυχη προσωπικότητα και έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της ελληνικής ηλεκτρονικής μουσικής. Το 1992, ο Βήτα ίδρυσε το σχήμα των Στέρεο Νόβα και μετά τη διάλυσή του, ο ίδιος δραστηριοποιήθηκε μόνος του δισκογραφικά, υπογράφοντας προσωπικά άλμπουμ αλλά και έργα για τον κινηματογράφο, το θέατρο και τον χορό, με κοινό παρονομαστή μια συνεχή εξέλιξη και υψηλή αισθητική.

Για τις εμφανίσεις του στον Σταυρό του Νότου, ο Κωνσταντίνος Βήτα θα εμφανιστεί με μια ροκ μπάντα που φτιάχτηκε ειδικά γι’ αυτές τις συναυλίες, τους handy park, μουσικούς από διάφορες εναλλακτικές μπάντες της Αθήνας, όπως τους gad, elica κ.ά. H συναυλία είναι χωρισμένη σε δύο μέρη, ένα ηλεκτρονικό πρόγραμμα κι ένα σετ με τους handy park, ενώ το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ακούσει μουσική απ’ όλες τις δισκογραφικές δουλειές του συνθέτη. Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στην Κεντρική Σκηνή στον Σταυρό του Νότου, έως και 17 Φεβρουαρίου. Εναρξη, στις 10 μ.μ. Φραντζή & Θαρύπου 37, Νέος Κόσμος, τηλ. 210-92.26.975

No comments: