Δεν πιστεύει στα χαζά κλισέ ο Θοδωρής Μαραντίνης των «Ονιράμα», που εμφανίζονται στο «Ανοδος Stage Club» και υποστηρίζει ότι «ο κόσμος θέλει τα γκρουπ». Ηταν το συγκρότημα-αποκάλυψη της περσινής σεζόν. Μια παρέα από τη Θεσσαλονίκη ήρθε στην Αθήνα, πρότεινε ένα νέο, διαφορετικό είδος διασκέδασης και κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις.
Οι «Ονιράμα» έγιναν μέσα σε χρόνο-ρεκόρ το πιο δημοφιλές ελληνικό συγκρότημα, τα τραγούδια τους κατέκλυσαν τον ραδιοφωνικό αέρα, ενώ στο κάλεσμα των ζωντανών εμφανίσεών τους είναι παρά πολλοί εκείνοι που ανταποκρίνονται.
Προχθές (Παρασκευή), ο Θοδωρής Μαραντίνης και η παρέα του έκαναν πρεμιέρα στο «Ανοδος Stage club». Ξεκίνησαν μια νέα διαδρομή κι ελπίζουν να είναι και αυτή γεμάτη ευχάριστες περιπέτειες...
Πόσο σάς αγχώνει η περσινή, αναπάντεχη, μεγάλη επιτυχία σας; Είναι μεγαλύτερο το βάρος τώρα;
Είναι ένα αρκετά μεγάλο βάρος και ομολογώ ότι όταν ξεκινούσαμε για τις νέες αυτές εμφανίσεις μας το άγχος ήταν μεγάλο. Αποφασίσαμε όμως να προσπαθήσουμε να μη σκεφτόμαστε τα περσινά, να ξεκινήσουμε από την αρχή και να κάνουμε αυτό που κάναμε πάντα όσο καλύτερα γίνεται.
Τι πιστεύεις ότι βρήκε το κοινό στους «Ονιράμα» και τους ξεχώρισε;
Αυτό δεν είναι εύκολο να το απαντήσω εγώ με σαφήνεια.
Ο κόσμος λέει ότι ήθελε να ακούσει κάτι διαφορετικό, πέρα από το λαϊκό που πρωταγωνιστεί στην αθηναϊκή νύχτα, κάτι πιο φρέσκο και ίσως περισσότερο προσαρμοσμένο στη διασκέδαση.
Η επιτυχία πάντως ήταν αναπάντεχη και για σας, αφού ήρθε αρκετό καιρό μετά την κυκλοφορία της πρώτη σας δισκογραφικής δουλειάς. Πώς το εξηγείτε;
Οταν κυκλοφόρησε το άλμπουμ μας, εμείς ήμασταν στη Θεσσαλονίκη. Νομίζω ότι τα πράγματα άλλαξαν όταν ήρθαμε στην Αθήνα, που είναι και το κέντρο των μουσικών εξελίξεων. Από κει και πέρα υπήρξε μια σειρά από θετικές συγκυρίες, όπως η συνεργασία μας με τον Αντώνη Ρέμο, οι εμφανίσεις μας κ.ά.
Γιατί πιστεύεις ότι στην Ελλάδα τα πράγματα είναι δύσκολα στην πορεία ενός γκρουπ;
Ο κόσμος σίγουρα θέλει τα γκρουπ και αυτό το έχει αποδείξει με την αδυναμία που δείχνει σε συγκροτήματα του εξωτερικού. Από κει και πέρα πιστεύω ότι ευθύνεται κυρίως η μικρή ελληνική αγορά και το γεγονός ότι οι οικονομικές και πρακτικές δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει ένα γκρουπ είναι μεγαλύτερες. Επίσης το λαϊκό τραγούδι επικρατεί στην ελληνική δισκογραφία και δεν υπάρχει ιδιαίτερα μεγάλος χώρος για άλλα είδη.
Τι σημαίνει για σένα να είσαι μέλος ενός γκρουπ; Θεωρείς πιθανό κάποια στιγμή στο μέλλον να ακολουθήσεις σόλο πορεία;
Το γκρουπ σού δίνει μια ασφάλεια και σε προσωπικό και σε επαγγελματικό επίπεδο. Εγώ δεν θέλω να το χάσω αυτό.
Πώς είναι διαμορφωμένο το πρόγραμμα που παρουσιάζετε στο «Ανοδος Stage»;
Είναι ένα πρόγραμμα βασισμένο στη διασκέδαση, στο κέφι, στη θετική ενέργεια. Αυτή τη φορά έχουμε συμπεριλάβει περισσότερα δικά μας τραγούδια καθώς έχουμε πλέον και δεύτερο άλμπουμ, την «Κλεψύδρα», ενώ υπάρχουν και διασκευές που έχουμε κάνει σε αγαπημένα ελληνικά και ξένα κομμάτια. Μαζί μας είναι ο Γιώργος Σαμπάνης και οι Salata Latina ένα μουσικο-χορευτικό - θεατρικό σχήμα, που παρουσιάζει ένα ιδιαίτερο σόου με αρκετά στοιχεία χιούμορ, που απαιτεί και τη συμμετοχή του κόσμου.
Πιστεύεις πως η ελληνική ποπ έχει μείνει πίσω;
Το τοπίο της ελληνικής ποπ είναι ακόμη θολό. Η ποπ προσπαθεί ακόμη να βρει τη θέση της στον ευρύτερο χώρο της ελληνικής μουσικής.
Εμείς πάντως κάνουμε ό,τι μπορούμε για να πάμε την ελληνική ποπ μπροστά.
Στο παρελθόν οι ποπ σταρ, οι ηγέτες των γκρουπ ήταν «κακά παιδιά». Εσύ έχεις επιλέξει το αντίθετο μοντέλο, αυτό του καλού παιδιού και του οικογενειάρχη. Συνδυάζονται όλα αυτά;
Κατά τη γνώμη μου δεν πρέπει να υπάρχουν κανόνες σε αυτά τα πράγματα. Δεν είναι απαραίτητο να έχεις μακριά μαλλιά ή να παίρνεις ναρκωτικά για είσαι μέλος ενός επιτυχημένου γκρουπ.
Αυτά είναι χαζά κλισέ τα οποία πιστεύω ότι έχουν πλέον ξεπεραστεί. Καλό είναι ο καθένας να κάνει αυτό που πραγματικά νιώθει.
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΟΥΚ, ΕΘΝΟΣ, 25/01/2009
No comments:
Post a Comment