Tuesday, January 20, 2009

Αφιέρωμα στον Νίνο Ρότα

Για την περιγραφή του Νίνο Ρότα διαλέγουμε την πιο σημαντική συνεργασία του. Η δουλειά του ως συνθέτη ταυτίστηκε με τα σάουντρακ που έγραψε για τον Φελίνι. Δική του είναι η μουσική που ακουγόταν στην «Ντόλτσε Βίτα» και το «8 1/2». Ο μουσικός έφυγε από τη ζωή το 1979 σε ηλικία 67 ετών.

Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην «Αίθουσα των Φίλων της Μουσικής» θα ακουστεί ένα επετειακό αφιέρωμα για τα 30 χρόνια από τον θάνατο του, εκτός των άλλων, βραβευμένου με Οσκαρ συνθέτη κινηματογραφικής μουσικής.

Πρωταγωνιστές της βραδιάς αφιερωμένης στον Ρότα θα είναι ο Μάουρο Τζόια, ένας από τους διασημότερους κωμικούς της Ιταλίας, η Κατρίν Ρανζέ, η τραγουδίστρια που στη δεκαετία του 80 τραγουδούσε στο περίφημο και αλλοπρόσαλλο νιου - γουέιβ ντουέτο των «Λε Ρίτα Μιτσούκο».

Και, τέλος, η Πορτογαλίδα Μαρία Ντε Μεντέιρος, που στο βιογραφικό της «κρέμονται» θεατρικές, μουσικές και κινηματογραφικές εργασίες. Τα εισιτήρια της παράστασης ήδη προπωλούνται. Θα τα βρείτε στα ταμεία του «Μεγάρου Μουσικής» και στην Ερμού 1. Οι τιμές τους είναι: 70, 55, 45, 35 και 25 (φοιτητικό) ευρώ. Ωρα έναρξης 20.30.

No comments: