Thursday, January 8, 2009

Δυναμική είσοδος του 2009 στο Μέγαρο Μουσικής

Στη σειρά «Μεγάλοι Ερμηνευτές» εντάσσεται η συναυλία που θα δώσει στις 12 Μαρτίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ο διάσημος κιθαριστής Τζον Γουίλιαμς

Τι θα δούμε στη διάρκεια του τριμήνου Ιανουαρίου- Μαρτίου

Το Βήμα, Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2009. Φιλόδοξες παραγωγές όπερας, μεγάλες ορχήστρες, διάσημοι ερμηνευτές στο απόγειο της καριέρας τους, ολοήμερες εκδηλώσεις αφιερωμένες στην τζαζ αλλά και εκπαιδευτικές συναυλίες και εικαστικές προτάσεις για μικρούς και μεγάλους διαμορφώνουν το πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για το πρώτο τρίμηνο του 2009.

Στο πλαίσιο ενός ενδιαφέροντος προγράμματος, αναμφίβολα αξίζει ειδική αναφορά στις παραστάσεις της όπερας του Μασνέ «Θαΐς» (7, 8, 10, 11, 13, 14, 15 Μαρτίου, Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη). Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Γάλλος Αρνό Μπερνάρ, ενώ την Ορχήστρα των Χρωμάτων διευθύνουν διαδοχικά ο επίσης γάλλος αρχιμουσικός Μισέλ Πλασόν και ο μόνιμος αρχιμουσικός της Μίλτος Λογιάδης. Στον ρόλο του τίτλου εναλλάσσονται οι υψίφωνοι Μαρλίς Πέτερσεν και Ελίζαμπεθ Φουτράλ.

Αρκετά νωρίτερα ωστόσο, στις 15/1, το φιλόμουσο κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τον διάσημο γερμανό τενόρο Γιόνας Κάουφμαν στην πρώτη του πανελλήνια εμφάνιση, ενταγμένη στη σειρά «Μεγάλες Λυρικές Φωνές της Εποχής μας». Δύο μόλις ημέρες αργότερα, στις 17/1, οι φίλοι της τζαζ θα απολαύσουν κορυφαίους μουσικούς του είδους μία ολόκληρη ημέρα αλλά και... νύχτα μέσα από συναυλίες, εργαστήρια και συναντήσεις αυτοσχεδιασμού.

Οσον αφορά τη δημοφιλή σειρά «Μεγάλοι Ερμηνευτές», στο πρόγραμμα του τριμήνου ΙανουαρίουΜαρτίου περιλαμβάνονται οι συναυλίες του ιδιαίτερα αγαπητού στη χώρα μας Αντράς Σιφ, ο οποίος θα ερμηνεύσει στο πιάνο και θα διευθύνει το σύνολο Capella Αndrea Βarca σε έργα Χάιδν και Μότσαρτ (26, 27/1). Στην ίδια σειρά εντάσσονται οι συναυλίες του κουαρτέτου Βorodin (21/2), του διάσημου κιθαριστή Τζον Γουίλιαμς (12/3) αλλά και του αμερικανού πιανίστα Στίβεν Κοβάσεβιτς (30/3).

Η Συμφωνική Ορχήστρα του Μπέρμιγχαμ υπό τον Λετονό Αντρις Νέλσονς (26/2) και η Ορχήστρα της Ραδιοφωνίας της Στουτγάρδης (SWR) υπό τον Ρότζερ Νόρινγκτον και με τη συμμετοχή του διεθνούς φήμης βιολονίστα Λεωνίδα Καβάκου (20/3) θα εμφανιστούν στο πλαίσιο της επίσης δημοφιλούς σειράς «Μεγάλες Ορχήστρες- Μεγάλοι Μαέστροι».

Το πρόγραμμα του τριμήνου, τέλος, συμπληρώνουν, μεταξύ άλλων, παραστάσεις χορού, συναυλίες της Καμεράτα- Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής, συναυλίες αφιερωμένες στο ελληνικό τραγούδι και, φυσικά, οι εκδηλώσεις του Μegaron Ρlus.

No comments: