Friday, January 16, 2009

Μουσικά «χρώματα»


Ο πιανίστας Ούβε Μάτσκε
«Ερωτας και Αθανασία» τιτλοφορείται η μουσικοθεατρική παράσταση των Καλλιόπης Βέττα, Μάνιας Παπαδημητρίου και Γιάννη Κ. Ιωάννου, σήμερα (10.30 μ.μ.), στον «Ιανό» (Σταδίου 24, 210.3217.810). Ενα γοητευτικό «ταξίδι» με τραγούδια, ποίηση και κείμενα των Ελύτη, Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Μαυρουδή, Κραουνάκη, Μάλαμα κ.ά., κείμενα της Μ. Παπαδημητρίου και μουσική - τραγούδια του Γ. Ιωάννου. Παραστάσεις όλα τα Σάββατα του Γενάρη.

Ο πιανίστας Ούβε Μάτσκε συμπράττει με την Ορχήστρα των Χρωμάτων, στη συναυλία που δίνει αύριο (8.30 μ.μ.), στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138), σε διεύθυνση Μίλτου Λογιάδη. Θα ερμηνεύσει το κονσέρτο για πιάνο και ορχήστρα εγχόρδων με κρουστά «Κλωθώ» του Γιώργου Κυριακάκη, σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση. Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει επίσης έργα Μότσαρτ, Φορέ και Γ. Ζερβού.

Στον ίδιο χώρο, στις 19/1 (8.30 μ.μ.), το Μουσικό Σύνολο της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών «Ηχόχρωμα», με διεύθυνση του Ανδρέα Τσελίκα, θα παρουσιάσει έργα των Σιμπέλιους, Δραγατάκη, Παπουτσή και Στραβίνσκι. Σολίστ θα είναι ο κλαρινετίστας Γιάννης Σαμπροβαλάκης, ερμηνεύοντας το κοντσέρτο δωματίου για κλαρινέτο και ορχήστρα εγχόρδων του Δημήτρη Δραγατάκη.

No comments: