Tuesday, January 20, 2009

ΚΑΘΡΙΝ ΤΖΕΚΙΝΣ: «Η κλασική μουσική είναι για όλους»

Η Ουαλή  σοπράνο  Κάθριν Τζέκινς
ΤΑ ΝΕΑ: Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009 Επιστρέφει στην Ελλάδα για το πρώτο της σόλο κονσέρτο και για καλό σκοπό. Ο λόγος για την Ουαλή σοπράνο Κάθριν Τζέκινς, που συστήθηκε στο ελληνικό κοινό πριν από δύο χρόνια στη συναυλία του Πλάθιντο Ντομίνγκο και τώρα ετοιμάζεται για την πρώτη της σόλο εμφάνιση, αφιερωμένη στην εκστρατεία για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού.
Αν και ο επόμενος στόχος της Κάθριν Τζέκινς είναι να ερμηνεύσει μια ολόκληρη όπερα- και ήδη έχει επιλέξει την «Κάρμεν»-, στο πρόγραμμα που θα παρουσιάσει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα ερμηνεύσει αποσπάσματα από μιούζικαλ («West Side Story», «Μy fair Lady»), γνωστές όπερες («Carmen», «Gianni Schicchi»), αλλά και σύγχρονα τραγούδια («Ι will always love you»), καθώς σκοπός της- όπως υποστηρίζει- είναι να φέρει «την κλασική μουσική πιο κοντά στο ευρύ κοινό» και να δείξει «ότι η κλασική μουσική είναι για όλους».

Τη νεαρά σοπράνο, που έχει τιμηθεί με δύο βρετανικά βραβεία κλασικής μουσικής και έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα της μουσικής, θα συνοδεύσει στην αθηναϊκή συναυλία η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του Ανδρέα Πυλαρινού, ο οποίος χαρακτήρισε την Κάθριν Τζέκινς ως «σοπράνο που συνεχίζει την κλασική παράδοση, συνδυάζοντάς την με τη σύγχρονη μουσική, απευθυνόμενη όχι μόνο στο κλασικό αλλά ταυτόχρο- να και στο νεανικό κοινό».

ΙΝFΟ: Η Κάθριν Τζέκινς στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στις 5 Φεβρουαρίου 2009, ώρα 20.30. Εισιτήρια: 100-20 (φοιτητικό) ευρώ. Πληροφορίες: τηλ. 210-7282.333

No comments: