Thursday, January 8, 2009

Συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών


Στις 12 Ιανουαρίου

Το Βήμα, Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2009 [ 10:13 ]

Τη σταθερή σχέση του Θάνου Μικρούτσικου με την ποίηση αναδεικνύει η ξεχωριστή συναυλία που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου, στις 8.30 το βράδυ στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος.

Το ειδικά επιλεγμένο πρόγραμμά της περιλαμβάνει τρία αντιπροσωπευτικά έργα φωνητικής μουσικής του συνθέτη: «Κιγκλίδωμα Ι» σε ποίηση Γ. Ρίτσου, «Μικρές Τρωαδίτισσες» σε ποίηση Ευριπίδη/Κ. Βάρναλη και «Η Γη τσακισμένο καράβι» σε ποίηση Γ. Κοζία με παρεμβολές στίχων του Γουίλιαμ Μπλέικ που θα ακουστεί σε πρώτη εκτέλεση.

Η συναυλία διανθίζεται από δύο έργα μουσικής δωματίου: τη σουίτα για πιάνο «Καλημέρα σας κύριε Χατζιδάκι», γραμμένη για τον «ποιητή της ζωής και της μουσικής, συνομιλητή πολλών ιδιαίτερων προσωπικών στιγμών», όπως λέει ο συνθέτης, και το «Ballet Music» για πιάνο, εμπνευσμένο και αφιερωμένο στις τρεις κόρες του.

Τα έργα ερμηνεύουν οι πιανίστες Νέλλη Σεμιτέκολο και Καλλιόπη Γερμανού. Τραγουδά η μέτζο σοπράνο Αγγελική Καθαρίου ενώ ο Γιάννης Μαργαρίτης αναλαμβάνει το ρόλο του αφηγητή.

Η συναυλία -στο πλαίσιο της Σειράς Μουσικές του 20ού και του 21ου αιώνα- αποτελεί μέρος του Κύκλου συναυλιών με τίτλο «Ποίηση και Μουσική», μέσα από τις οποίες αναδεικνύεται το έργο σύγχρονων Ελλήνων συνθετών που έχουν μελοποιήσει σπουδαίους ποιητές.

No comments: