Friday, December 11, 2009

Χριστούγεννα με Νταλάρα live

  • Κυκλοφορεί, όμως, σύντομα και ο καινούργιος δίσκος του, μ' ένα ανέκδοτο τραγούδι των Γκάτσου-Ξαρχάκου!

Από το 2006 και τη μάλλον ατυχή εμπειρία της συνύπαρξης με τον Αντώνη Ρέμο στο «Αθηνών Αρένα» έχει ο Γιώργος Νταλάρας, αν θυμόμαστε καλά, να εμφανιστεί βράδυ σε σταθερή βάση.

Μεσολάβησαν βέβαια περιοδικές συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής ή στο «Παλλάς». Σε μουσική σκηνή όμως... επιστρέφει τώρα, από τις 18 Δεκεμβρίου, στο ανανεωμένο POLIS Theater. Και ταυτόχρονα ετοιμάζεται να βγάλει και τον δίσκο, που θα 'χει ανάμεσα σε άλλα καινούργια τραγούδια και μια ανέκδοτη δημιουργία των Νίκου Γκάτσου και Σταύρου Ξαρχάκου!

«Εκεί που οι φίλοι συναντιούνται» είναι ο τίτλος των εμφανίσεων του Νταλάρα στο POLIS. Και αυτές μάς επιφυλάσσουν μια έκπληξη, αφού μαζί του θα τραγουδάει και η Πίτσα Παπαδοπούλου. Αλλά εκτός από αυτή τη σπουδαία λαϊκή φωνή, στο πρόγραμμα, που έχει σκηνοθετήσει και σχεδιάσει φωτιστικά ο Πάνος Παπαδόπουλος, θα ακούσουμε τον καλό Κρητικό τραγουδοποιό Μιχάλη Τζουγανάκη, αλλά και τη νέα τραγουδίστρια Ασπασία Στρατηγού. Μαζί τους και 14μελής λαϊκή ορχήστρα.

Τη σκηνογραφική και αισθητική επιμέλεια του χώρου έχει κάνει ο Μανώλης Παντελιδάκης. Τους φωτισμούς αναλαμβάνει ο Γιάννης Μανιατάκος και τον ήχο ο Βαγγέλης Κουλούρης και ο Αντώνης Ζαχόπουλος.

Πριν από τα Χριστούγεννα περιμένουμε και τον καινούργιο πολυσυμμετοχικό δίσκο του Γιώργου Νταλάρα. Στους δημιουργούς των τραγουδιών συναντάμε απρόβλεπτα ντουέτα συνεργατών: ο Λευτέρης Παπαδόπουλος π.χ. έχει δώσει δύο τραγούδια που μελοποιούν ο Λάκης Παπαδόπουλος και ο Μάριος Στρόφαλης. Ενα τραγούδι συνυπογράφουν ο μουσικός Αντρέας Κατσιγιάννης (της «Εστουδιαντίνα») και ο στιχουργός Ισαάκ Σούσης. Και τα άλλα ντουέτα συνδημιουργίας φτιάχνουν οι Κ. Βελιάδης-Τέρπανδρος, Γ. Χριστοδουλόπουλος-Κ. Γούνας, Γ. Σαμπάνης-Ν. Μωραΐτης. Στο δίσκο θα περιλαμβάνεται ακόμα και μια επανεκτέλεση του τραγουδιού «Απόψε γίνε» σε στίχους Οδυσσέα Εισαγγελέα, μουσική Γιάννη Νικολάου - που το είχε πρωτοπεί ο Νίκος Νομικός.

No comments: