Friday, December 4, 2009

Οι συναυλίες στην Ελλάδα είναι πάρτι

Ωραία αυτή η μυθολογία που έχει αναπτυχθεί γύρω από τους Way Out West στην Ελλάδα. Οχι πως στο εξωτερικό είναι και πολύ διαφορετικά τα πράγματα, όμως, εδώ, το δίδυμο των Nick Warren και Jody Wisterhoff που αποτελούν τους Way Out West χαίρει μεγάλης εκτίμησης.

Οι δύο των Way Out West, ο Nick Warren (με τα γυαλιά) και ο Jody Wisterhoff. «Γράψαμε τη μουσική μας στο Λονδίνο και ηχογραφήσαμε τα φωνητικά στη Νέα Υόρκη»

Οι δύο των Way Out West, ο Nick Warren (με τα γυαλιά) και ο Jody Wisterhoff. «Γράψαμε τη μουσική μας στο Λονδίνο και ηχογραφήσαμε τα φωνητικά στη Νέα Υόρκη» Ανέκαθεν. Και όχι μόνο ως γκρουπ αλλά και τα δύο του τα μέλη ξεχωριστά. Και κυρίως ο Νικ Γουόρεν που έχει παίξει ως dj άπειρες φορές. Σήμερα και την Κυριακή πάντως, που θα βρίσκονται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, εμφανίζονται ως συγκρότημα και θα μας παρουσιάσουν, όπως λένε, το Way Out West Soundsystem. Τουτέστιν, ηλεκτρονικοί υπολογιστές και σινθεσάιζερ (χωρίς άλλα όργανα) σε ευθεία γραμμή. Και θα παίξουν live και τον καινούργιο τους δίσκο «We Love Machine», τον πρώτο που ηχογράφησαν στο δικό τους στούντιο. «Η μεγάλη διαφορά ήταν ότι έπρεπε να παίρνουμε όλες τις αποφάσεις μόνοι μας», λέει ο Νικ Γουόρεν. «Σε άλλες περιπτώσεις έχεις έναν μηχανικό ήχου να τα ρυθμίσει όλα. Ενώ τώρα εμπιστευθήκαμε το ένστικτό μας». Σιγοντάρει και ο Τζόντι Γουίστερχοφ: «Το θαυμάσιο είναι πως αυτή τη φορά είχαμε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε περισσότερα σινθεσάιζερ. Σου δίνουν περισσότερες ιδέες, σε εμπνέουν».

  • Να υποθέσω πως αυτοσχεδιάσατε; Ή, τελικά, φτιάξατε το «We Love Machine» στο στούντιο έτσι όπως ακριβώς το είχατε φανταστεί από την αρχή;

J.W: «Ηθελα να φτιάξω έναν περισσότερο ηλεκτρονικό δίσκο, βάζοντας στην άκρη τα breaks και τα progressive trance στοιχεία. Προσπάθησα να έχει περισσότερο συναίσθημα, να είναι πιο cool και πιο house groovy. Μην ξεχνάς πως οι προτιμήσεις μας αλλάζουν όσο μεγαλώνουμε και αυτό το άλμπουμ αποτυπώνει πλήρως την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε τώρα».

Ν.W: «Και βγήκε ένας cosmic disco ήχος στα τραγούδια, που τον απολαύσαμε και οι δύο».

  • Ωστόσο, στο άλμπουμ υπάρχουν και δυνατές dance στιγμές.

Ν.W: «Φυσικά. Στο άλμπουμ θέλεις να πεις ολόκληρη την ιστορία, να παρουσιάσεις όλες τις ιδέες και τους ήχους σου. Προσωπικά νομίζω πως σε σχέση με την προηγούμενη δουλειά μας έχει ένα πιο κλαμπίστικο vibe».

J.W: «Ενα άλμπουμ πρέπει να κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του ακροατή κι αν περιοριστείς σε ένα μόνο στιλ αυτό αποκλείεται να συμβεί. Λατρεύω τη μελωδία αλλά, επίσης, διασκεδάζω με πιο dirty και trippy ρυθμούς».

  • Και στο τραγούδι σας «Only Love» συνεργαστήκατε για πρώτη φορά με άντρα τραγουδιστή...

Ν.W: «Ο Τζόναθαν ήρθε σε επαφή μαζί μας μέσω Myspace. Είχε φάση όμως το πώς πραγματοποιήθηκε η συνεργασία. Του στείλαμε τη μουσική μας στη Νέα Υόρκη, ηχογράφησε εκεί τα φωνητικά του κι εμείς μετά κάναμε το mix στο Λονδίνο».

  • Σας αρέσει να παίζετε στην Ελλάδα;

J.W: «Πάντοτε ψάχνουμε ευκαιρία να έρθουμε να παίξουμε σε εσάς γιατί οι συναυλίες γίνονται κανονικά πάρτι».

Ν.W: «Και ο κόσμος είναι θαυμάσιος επίσης. Το... yamas είναι κάτι που ακούμε πολύ συχνά».

  • Πώς βλέπετε την πρόοδο της χορευτικής μουσικής; Εχετε ακούσει κάτι ελληνικό;

J.W: «Αγαπώ το υλικό της δικής σας δισκογραφικής εταιρείας Klik records. Πολύ cool και με συναίσθημα. Η χορευτική μουσική είναι υγιής το τελευταίο διάστημα. Και με πολλά διαφορετικά στιλ. Υψηλής ποιότητας».

  • Και παγκοσμιοποιημένη πια...

Ν.W: «Παντού στον κόσμο οι άνθρωποι ακούνε και χορεύουν εξαιρετική μουσική. Το γεγονός πως ο καθένας μπορεί να φτιάξει τα δικά του τραγούδια στο σπίτι του έχει ανοίξει την αγορά».

J.W: «Συμφωνώ πως είναι πολύ υγιής κατάσταση λόγω και του Internet. Είμαι πολύ ευτυχισμένος που μπορώ να παίζω ως dj σε διάφορες χώρες. Είναι ωραίο το ταξίδι και συναναστρέφεσαι ανθρώπους από διαφορετικούς πολιτισμούς».

* Αθήνα, Fuzz Club (Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος) και μαζί τους onstage θα ανέβουν και οι Alex Dimou και Andrianos Papadeas.

  • Θεσσαλονίκη, Κυριακή, Club Vogue, μαζί με τους Sunset Boulevard και George Kyriakou.

No comments: