Tuesday, December 22, 2009

Το 7ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου στο Ιδρυμα Θεοχαράκη στις 14 και 15 Ιανουαρίου 2010

Το 7ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου, που διοργανώνει κάθε χρόνο η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΟΓΙΑΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ θα γίνει στις 14 και 15 Ιανουαρίου 2010 στο Θέατρο του Ιδρύματος Β &Μ Θεοχαράκη στο Σύνταγμα, βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν.

Οι συνθέτες των οποίων τα έργα επιλέχτηκαν να διαγωνιστούν στο 7ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου είναι:

1- Αγγελάκης Γιάννης με έργο για πιάνο και κουαρτέτο εγχόρδων.
2- Δήμου Στυλιανός
3-
Λιάνα Ρουσιάνου – Πιπεράκη
4- Κούρτη Παπαμούστου

5- Μπακόπουλος Βασίλειος

6- Ναβροζίδης Χαράλαμπος

7- Πολίτης Πέτρος

8- Σβυλτρίδης Δημήτριος

9- Φλώρου Κική (Κυριακή)

Θα δοθούν μέχρι τρία πρώτα βραβεία και όσες διακρίσεις, η κριτική επιτροπή αποφασίσει. Η κριτική επιτροπή αποτελείται από τους Δημήτρη Αγραφιώτη αρχιμουσικό, Βύρωνα Φιδετζή διευθυντή και αρχιμουσικό της Κ.Ο.Α, Νίκο Φυλαχτό συνθέτη, Νέστωρα Τέυλορ συνθέτη και τον πρόεδρο του Φεστιβάλ Θωμά Μπακαλάκο συνθέτη.

Τα έργα θα ερμηνεύσει το κουιντέτο πιάνο της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών το οποίο αποτελούν οι μουσικοί: Απόλλωνας Γραμματικόπουλος πρώτο βιολί, Παναγιώτης Τζιώτης δεύτερο βιολί, Πάρις Αναστασιάδης βιόλα, Ισίδωρος Σιδέρης τσέλο και Αϊ Μοτοχάσι-Σιδέρη πιάνο.

Τα εννέα προκριθέντα έργα θα παιχτούν την Πέμπτη το βράδυ 14 Ιανουαρίου. Μετά το πέρας της συναυλίας θα συνέλθει η επιτροπή για να επιλέξει τα έργα που θα βραβευθούν και εκείνα που θα διακριθούν. Τα αποτελέσματα της επιτροπής θα ανακοινωθούν την Παρασκευή το βράδυ 15 Ιανουαρίου, θα γίνει η απονομή των βραβείων και η βραδιά θα κλείσει με την επανεκτέλεση των βραβευθέντων έργων.

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας. Κάρτες εισόδου θα διατίθενται από την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου από τη ρεσεψιόν του Ιδρύματος Β &Μ Θεοχαράκη.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Θωμάς Μπακαλάκος, Οδός Δενδάκη 4, Ανθούσα Αττικής, Τηλ. 210-6666326—210-6666211, Κινητό: 6977-693161

No comments: