Monday, December 7, 2009

Στο μικρόφωνο με μια... «Αρχόντισσα μάγισσα»

Δυστυχώς το λαϊκό τραγούδι παρουσιάζεται πολύ διαφορετικό απ ό,τι αξίζει
Δυστυχώς το λαϊκό τραγούδι παρουσιάζεται πολύ διαφορετικό απ ό,τι αξίζει

Σε έναν ρόλο διαφορετικό, αυτόν του λαϊκού τραγουδιστή, θα δούμε τον Βασίλη Λέκκα, στο θέατρο «Ανεσις». Εκεί κάνει πρεμιέρα απόψε η μουσική παράσταση με τίτλο «Αρχόντισσά μου μάγισσα...», η οποία αποτελεί ένα αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη και στα τραγούδια του.

«Μπορεί κάποιοι να μην το γνωρίζουν, αλλά οι επιρροές και οι εμπειρίες μου από το λαϊκό τραγούδι είναι πολλές, γι αυτό και η απόφασή μου να τραγουδήσω ρεμπέτικα δεν αποκλείεται από τη μέχρι τώρα μουσική πορεία μου», εξηγεί ο Βασίλης Λέκκας. Η απόφαση αυτή για τη συγκεκριμένη παράσταση, όμως, ενδυναμώθηκε και από τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται σήμερα το λαϊκό τραγούδι: «Δυστυχώς το λαϊκό τραγούδι παρουσιάζεται πολύ διαφορετικά απ ό,τι αξίζει», εκτιμά ο ερμηνευτής.

Οσο για το αν τον δυσκολεύει η ερμηνεία των λαϊκών τραγουδιών; «Εγώ δεν βάζω ταμπέλες στη μουσική. Πιστεύω ότι κάθε ερμηνευτής οφείλει να τραγουδά όλα τα τραγούδια με εξίσου υπεύθυνο τρόπο», απαντά.

Στόχος του πάντως, όπως ο ίδιος τονίζει, είναι να κάνει μέσα από αυτή τη μουσική παράσταση μια δεύτερη ανάγνωση στην προσωπικότητα του Βασίλη Τσιτσάνη.

Το πρόγραμμα της παράστασης, τη σκηνοθετική επιμέλεια της οποία έχει αναλάβει ο Γιώργος Νινιός, περιλαμβάνει κατά κύριο λόγο τα ερωτικά τραγούδια του Τσιτσάνη, όπως τα «Συννεφιασμένη Κυριακή», «Αχάριστη», «Χωρίσαμε ένα δειλινό», «Απόκληρος» κ.ά., τα οποία ο Βασίλης Λέκκας ερμηνεύει μαζί με τη Φένια Παπαδόδημα. Παραστάσεις θα δίνονται κάθε Δευτέρα και Τρίτη βράδυ.

Αναστασία Κουκά, ΕΘΝΟΣ, 07/12/2009

No comments: